Annons

 i Ettan, Mässor, Notiser

På torsdag öppnar Sveriges största mässa för sportfiskare – Sportfiskemässan. Besökarna kommer mötas av en fullspäckad mässa där de får möjlighet att titta på de senaste produkterna, delta på aktiviteter, lyssna på föreläsningar, titta på fiskefilmer, tävla, se sportfiskebåtar och mycket mer. Sportfiskemässan arrangeras på stockholmsmässan den 16–19 mars och går parallellt med Allt för sjön.

Sportfiskemässan går av stapeln den 16–19 mars på Stockholmsmässan. Mässan genomfördes senast för fyra år sedan, och det är fem år sedan mässan arrangerades i Stockholm. Här är höjdpunkterna du inte får missa.

Betesbyggargatan
Succén med Betesbyggargatan är tillbaka för 8:e året. Betesbyggargatan samlar Sveriges, och några av grannländernas, bästa betestillverkare för att visa hur arbetet går till. Här visas hantverk i toppklass och ett betesutbud som slår allt anat.

Barnfiskeskolan
Barnfiskeskolan är för alla barn från 7–12 år och startar varje halvtimme. Barnfiskeskolan innefattar både teori, praktik och skoj. När sportfiskeskolan avslutas får alla barn en goodiebag med fiskeprylar till ett värde av ca 500 kronor, skänkt av Svensk Sportfiskehandel.

Europas största mobila akvarium
I Europas största mobila akvarium visar branschens heta profiler upp årets spännande nyheter för alla som är nyfikna och vetgiriga. Du kan se hur olika beten och flugor påverkar fisken och exakt hur betet beter sig under vattnet. Här simmar både gädda, öring, röding och regnbåge.

Resmål- och guidetorg
En av årets nyheter är Sportfiskemässans resmål- och guidetorg. Här kan besökarna hitta guider för nästa fiskeäventyr eller kolla in vilket resmål som lockar mest.

Fullspäckat scenprogram
På stora scenen händer det saker varje dag. Hör Oskar Trowald berätta hur man fångar storgäddan, gäddfabriker med Olof, SVT-aktuella Emilie Björkman berättar mer om Laxfiske i norr tillsammans med Lars Munk, möt Youtube-profilerna från Team Galant och mycket mer.

Finalen i Fly vs Jerk
Åtta lag har kämpat och krigat in i det sista och nu är inspelningen av Fly vs Jerk 14 över. På fredagen den 17 mars sänds finalavsnittet på Stora scenen på Sportfiskemässan.

Tävlingar på kastbanan
Två gånger per dag är det tävlingar på kastbanan. På förmiddagen är det kval och på eftermiddagen final i one-shot, Switchcast och Trout distance med Sveriges duktigaste kastare.

Ackreditering
Om du som journalist vill bevaka Sportfiskemässan ansöker du om ackreditering här.

Kontakt
Sportfiskemässan arrangeras av Easyfairs. För mer information kontakta: Agneta Brunell, projektledare för Sportfiskemässan, 070 827 70 43, agneta.brunell@easyfairs.com.

Sportfiskemässan är den största mässan i Sverige inom sportfiske. Här träffas människor med gemensamma intressen för att titta på nyheter, prova på aktiviteter, tävla, titta på båtar och boka fiskeresor. Vidare har mässan ambitionen att öka intresset för sportfisket och främja fiskevård. Mässan har starka samarbetspartners inom företag, organisationer – och skolor och arrangeras av Easyfairs. Sportfiskemässan sker parallellt med Allt För Sjön.

Ämnen

Kategorier


Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Sportfiskeprylar

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera