Annons

 i Mässor, Notiser

I helgen arrangerades Sportfiskemässan på Stockholmsmässan, Sveriges största mässa för sportfiskare. Under fyra dagar fick besökarna titta på de senaste produkterna, delta på aktiviteter, lyssna på föreläsningar, titta på fiskefilmer, tävla och se sportfiskebåtar. När portarna stängdes i söndags kunde man konstatera att årets Sportfiskemässa lockat hela 19 604 besökare och slog därmed tidigare publikrekord med 20 procent.

Den 16–19 mars gick Sportfiskemässan av stapeln på Stockholmsmässan och arrangerades då för 17:e gången. Mässan genomfördes senast för fyra år sedan, och det var fem år sedan mässan arrangerades i Stockholm. När man nu summerar helgens mässa kan man konstatera att det blev ett stort och härligt sportfiskeevent med 19 604 besökare, en ökning med hela 20 procent från tidigare publikrekord.

– Att ha fått arrangera Sportfiskemässan igen efter fyra års frånvaro känns fantastiskt. Vi hade höga ambitioner och jag är glad över att vi med Sportfiskemässan kan fortsätta öka människors intresse för både sportfiske och vår vattenmiljö, säger Agneta Brunell, projektledare för Sportfiskemässan.

Ökat intresse för sportfiske
Sportfiske som fritidssyssla, hobby och passion växer, inte minst under pandemin då många människor hittade ut till nya friluftslivs-aktiviteter. Enligt Havs- och vattenmyndigheten fiskar omkring två miljoner svenskar någon gång varje år, en trend som gjorde sig tydlig på Sportfiskemässan. Redan nu planeras det för fullt för nästa års mässa och utställare uttrycker glädje över årets resultat.

– Vi är väldigt nöjda med mässan. Våra montrar har varit fulla med besökare och intresset av att titta och känna på nya produkter har varit stort. Flera av våra återförsäljare har dessutom slagit försäljningsrekord. Vi ser redan fram emot nästa års mässa, säger Linus Fröhlich, marknadsansvarig på Abu Garcia/Pure Fishing.

Sportfiskemässan 2024 arrangeras 15-17 mars på Elmia i Jönköping.

Kontakt
Sportfiskemässan arrangeras av Easyfairs. För mer information kontakta: Agneta Brunell, projektledare för Sportfiskemässan, 070 827 70 43, agneta.brunell@easyfairs.com.

Sportfiskemässan är den största mässan i Sverige inom sportfiske. Här träffas människor med gemensamma intressen för att titta på nyheter, prova på aktiviteter, tävla, titta på båtar och boka fiskeresor. Vidare har mässan ambitionen att öka intresset för sportfisket och främja fiskevård. Mässan har starka samarbetspartners inom företag, organisationer – och skolor och arrangeras av Easyfairs. Sportfiskemässan 2023 arrangerades parallellt med Allt För Sjön.

Sportfiskeprylar

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera