Annons

interfiske-daiwa-p
 i Mässor

Sportfiskebranschens stora årliga händelse – Sportfiskemässan – äger rum om knappt två månader, men redan nu är i princip hela hallytan bokad. Sportfiskemässan arrangeras för femte gången på Elmia och det blir tre intensiva dagar 17-19 mars med flera nyheter. Bland dessa märks bland annat ”Workshop – Bygg det perfekta fiskespöt” och det mycket efterlängtade ”Trollingtorget”.

Besökaren på Sportfiskemässan kommer bjudas på fler aktiviteter och nyheter än någonsin. Det rekordtidiga intresset, som gjort att vi utökat mässytan med ytterligare en hall, säger en hel del om det fortsatt växande intresset för fiske.

– Inför Sportfiskemässan 2017 satsar vi hårt på att skapa möjligheter för att visa all sorts sportfiske som finns att erbjuda, det ska finnas någonting som tilltalar alla, från nybörjaren till den riktige ”sportfiskenörden”. Det kommer att bjudas på ännu fler nyheter och aktiviteter än tidigare, säger Agneta Brunell, projektledare för Sportfiskemässan.

Kända fiskeprofilen Claes ”Svartzonker” Claesson
På årets mässa ställer branschens stora profil Claes ”Svartzonker” Claesson ut med egen monter. Claes blev känd genom reklamsamarbetet med Volvo och har under senaste året synts i fiskeprogrammet ”Fiskefeber” och i kockprogrammet ”Kniven mot strupen”. På mässan kommer han att visa upp sina egna handgjorda beten och för de som är sugna att prova själva har han en Betesbyggarkiosk i montern.

Metetorget och Trollingtorget – två efterlängtade klassiker tillbaka på mässan
I Jönköping är intresset stort för både mete och trolling. Metet lever upp bland alla vackra insjöar och närheten till Vättern och Vänern gör att trollingen har sitt ”Mecca” här.


Fakta om fiske
Enligt en undersökning från Statistiska centralbyrån på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten är det fler än 1,6 miljoner svenskar som fiskar varje år. De viktigaste arterna som fiskas är abborre, gädda, öring och makrill. Fångsten uppskattas totalt till 16 000 ton varav 9 000 ton fångades i sjöar och vattendrag och 7 000 ton utmed kusterna och i havet. Av detta fångades 11 000 ton med handredskap.

Pressackreditering
Vill du som journalist, bloggare eller fotograf bevaka Sportfiskemässan, ackreditera dig här.


För mer information besök 
www.sportfiskemassan.se eller kontakta:
Agneta Brunell, projektledare, agneta.brunell@easyfairs.com, 070-827 70 43
Marika Metsola Renström, pressansvarig, Easyfairs, marika.renstrom@artexis.com, 08-506 650 35

 

Om Artexis Easyfairs
I linje med sin mission ”Visit the future” gör Artexis Easyfairs det möjligt för intressenter att besöka framtiden genom att skapa spännande mötesplatser som uppfyller deras behov och presenterar lösningar i bästa tänkbara format.

Easyfairs arrangerar idag 200 mässor i 19 länder (Algeriet, Belgien, Danmark, Förenade Arabemiraten, Finland, Frankrike, Kanada, Nederländerna, Norge, Portugal, Ryssland, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland, USA och Österrike,). 

Artexis driver elva mässanläggningar i Benelux-länderna, Tyskland och Norden (Gent, Antwerpen, två anläggningar i Namur, Mechelen-Bryssel Nord, Mons, Hardenberg, Gorinchem, Venray, Kistamässan i Stockholm och Malmömässan i Malmö).

Under räkenskapsåret 2016–2017 sysselsätter koncernen över 700 personer och beräknas omsätta 167 miljoner Euro.

 

För mer information, besök vår hemsida www.easyfairs.com

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!