Annons

 i Notiser

Årets mottagare av Torbjörn Åslunds Stipendium är eldsjälen Magdalena Filipsson från Köping. 

Magdalena fick under festliga former på tisdagseftermiddagen ta emot stipendiet på 20 000 kr för ett fantastiskt fint arbete för att främja barns och ungdomars sportfiskeintresse i hela distriktet i Västmanland. Maggan har under de senaste åren fiskat med tusentals skolbarn i skolfiskeprojektet KlassDraget. Väldigt typiskt för den outtröttliga Magdalena var att hon kom direkt till utdelningen från en genomförd KlassDragsaktivitet med en skola i Skinnskatteberg. 

Utan att veta vad som väntade blev hon överraskad av nyheten att hon fått årets stipendium. På plats för utdelningen var Olle Lidesjö, försäljningschef på Abu Garcia och Sportfiskarnas ungdomskonsulent Marie Wiman. Flera av Magdalenas närmaste fiskevänner var också på plats för att delta i hyllningen av henne. 

Stipendiet instiftades 2009 av Abu Garcia, promotionföretaget Hello Sweden och Sportfiskarna, med syfte att varje år premiera en person för sitt arbete att främja ungas intresse för sportfiske, fiske- och vattenvård samt fiskeetik. Stipendiet instiftades för att hedra minnet av Torbjörn Åslunds, passionerad sportfiskare och mångårig försäljningschef på Abu som avled 2007.

Vi gratulerar 2011 års mycket välförtjänta stipendiat Magdalena Filipsson!

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera