Annons

 i Ettan, Tävling

I helgen avgjordes deltävling två i Swedish Perch Tournament som också ingår i Swedish Perch League, kval till SM i Abborre och Sveriges rankingsystem för abborrlag!

Tävlingen avgjordes på Mälaren, Gäddeholm, här hittar du alla resultat! I topp i rankingen hittar vi fortfarande Team DLS ECHO Marine med totalt 2929 poäng, en tredjeplats från helgens tävling drygade ut deras ledning rejält! Bra där! Stort grattis även till segrarlaget, Team Tidofishing som kammade hem 1100 fina poäng! Här hittar du senaste rankingen! Nedan finns rapport från tävlingsledningen!

– I lördags genomfördes den andra deltävlingen i Swedish Perch Tournament 2021. Deltävlingen avgjordes i Gäddeholm (Västerås) med Mälaren som tävlingsvatten. Värdbutiken för denna deltävling var Sportfiskeboden Västerås, som har allt inom fiske och lite till!

Samtliga deltävlingar i Swedish Perch Tournament ingår i Swedish Perch Leagues nationella rankingsystem. Samtliga deltävlingar är kval till SM i abborre 2022 som arrangeras av Sportfiskarna.

Till tävlingen hade 28st spända team samlats för att tävla om pall placeringarna. Dagens väderförhållanden var liknande som under den första deltävlingen, strålande sol och höga temperaturer som satte avtryck för tävlingsdagen.

Vid lunch och halvtid för tävlingen var det otroligt spännande i toppen, då det från första plats ned till femte platsen endast skiljde 6 cm mellan lagen. Många av lagen hade trots de höga temperaturerna och den påträngande solen lyckats med att knäcka koden och levererat fulla rapporter.

Vid tävlingen slut skulle det visa sig att Team Tidofishings slutforcering efter lunch lönade sig, då de klättrade från en sjätte till första plats och vinsten av den andra deltävlingen av Swedish Perch Tournament. Andra platsen kneps av Team FRB över Team DLS/Echo Marine genom att de hade en längre kickerfisk rapporterad.

De tre lagen som bäst lyckades bemästra förutsättningarna på Mälaren och placerade sig på prispallen var följande team:

1)     Team Tidofishing, 182cm

2)     Team FRB, 174cm

3)     Team DLS/Echo Marine, 174cm

Dagens längsta fisk fångades av Team Tidofishing och Jesper Dahlin, som mättes till 41cm. Vi vill säga stort grattis till Jesper som vinner ett
fint paket från Berkley för ”Dagens Längsta Fångst”. Vi vill tacka Sportfiskeboden Västerås som var värdbutik, samtliga samarbetspartners och självklart alla deltagare som var med och deltog i den andra deltävlingen av Swedish Perch Tournament 2021.

Nästa deltävling går av stapeln den 21 augusti i Värmeln, Arvika. I skrivande stund har vi 21st registrerade lag till den deltävlingen. Anmälan är fortfarande öppen så missa inte chansen att vara med och delta i Sveriges bästa Abborretour.

/ Viktor, Sebastian och Johnny
www.spt.nu

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera