Annons

interfiske-daiwa-p
 i Press/Reklam

Nu är det dags för ännu ett båtfabrikat att inta de Nordiska vattnen. Det handlar om båtar av aluminium – som är kanske det hetaste materialet inom båtbranschen just nu. Båtarna heter Stabicraft och kommer från Invercargill på Nya Zeelands sydspets. Stabicraft är en av de största båttillverkarna på Nya Zeeland och exporterar flertalet båtar till bland annat Alaska, där det ställs höga krav på sjöduglighet. 

Det är Ove Johansson från Skövde, som till vardags jobbar som fiskeguide på bland annat Vänern och Vättern, tillsammans med Anders Kinnander, som driver Hamnmagasinet i Mariestad och entreprenören Gustav Persson från Moholm som startat ett nytt företag.

Utformade för hårt klimat

Stabicrafts båtar är byggda för hårda tag och bygger på Stabicraft-grundaren Paul Adams så kallade ponton-design, vilket gör dem väldigt stabila i hårt väder och de lufttäta pontonsektionerna gör dem i stort sett osänkbara. 

Det är kabinbåtar som först och främst kommer satsas på. De är perfekt anpassade för det trollingfiske vi bedriver här i Norden. Gustav har tillsammans med Eric Svensson, som jobbar med installationer och service på Hamnmagasinet, precis kommit hem från några dagars utbildning och testkörning på fabriken på Nya Zeeland. De har även jobbat tillsammans med Stabicrafts designteam för att göra lite småjusteringar så att båtarna blir optimerade för oss i Norden. 

De första båtarna är beräknade att levereras i december.

 

Intresserad? Vill du ha mer information?
Kontakta Ove Johansson, säljansvarig på
info@stabicraft.se
0706-762908

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!