Annons

 i Press/Reklam

Nu görs de sista förberedelserna inför årets stora båtfest i Kalmar Gästhamn. På fredag, den 29 maj, startar Kalmar Båtmässa som i år firar fem år. Mässan pågår fredag, lördag och söndag.

Kring mässan anordnas många roliga aktiviteter – för hela familjen. Två av årets nyheter är prova-på-paddling med SUP, Stand Up Paddleboard, och en avdelning där du kan få tips om sportfiske. Dessutom blir det fler internationella deltagare i Kalmar Surfski Wave Challenge.

SUP, Stand Up Paddleboard
Fredag, lördag och söndag 29–31 maj.
Seafari finns på plats och anordnar prova-på-paddling med SUP. Det innebär att man står upp på en surfbräda och paddlar med en lång paddel.

Kom och snacka sportfiske
Lördag 30 maj.
Bengt Gunnarsson och Albin Sharghi från CWC, Catch with Care, är på Kalmar Båtmässa för att dela med sig av sina bästa fisketips. Besökarna är välkomna att ställa frågor och att titta närmare på Albins specialutrustade fiskebåt.

Kalmar Surfski Wave Challenge
Lördag 30 maj, start i Mörbylånga på Öland kl. 12:30 och beräknad målgång i Kalmar Gästhamn mellan kl. 13:30 och 14:30. Prisutdelning på scenen kl. 15.
Kalmar Surfski Wave Challenge går för andra året och är årets första deltävling i Svenska Surfskicupen. Surfski är en öppen ”sit-on-top” kajak som är anpassad att paddla och surfa i stora vågor.

– Kalmar Surfski Wave Challenge lockar hela den svenska eliten och även internationella tävlande. Förra året vanns både herr- och damklassen av tyskar och det har spritt sig, så i år är ännu fler tyskar anmälda, berättar Maria Sampson, som är projektledare för Kalmar Båtmässa.

Fler tips ur programmet:

  • Tävling på lördagen: Triator City Sailing med första start kl. 11:00 och prisutdelning efter sista segling.
  • Sjöräddningssällskapet och Sjöfartsverket har en räddningsuppvisning med sjöräddningshelikopter på lördagen kl. 13.00 (med reservation för ev. utryckning).
  • Personal ur 1:a Ubåtsflottiljen finns på plats för att svara på frågor om hur det är att arbeta på en ubåt.
  • Kom och testa Deepwater Visions undervattensrobot Seagoo på deras ”undervattensbana” med spännande objekt.
  • På lördagen visar Kustbevakningen sitt miljöskyddsfartyg Kbv 033 och informerar om sitt arbete kl. 10:00–12:00 och kl. 13:30–16:00 (med reservation för ”skarpt läge” då aktiviteter måste avbrytas).
  • På söndagen kan du prova på radiostyrda segelbåtar under vägledning av Seglarklubben Kaparen kl. 10:00–16:00. Spontana tävlingar kommer att gå av stapeln!
  • På söndagen blir det Streetdance-uppvisning av MIXED kl. 12:30 och 14:00 på scenen.

Om Kalmar Båtmässa 2015
Kalmar Båtmässa är sydöstra Sveriges största båtevenemang och hålls i Kalmar Gästhamn den 29–31 maj. I år firar mässan femårsjubileum.

För mer information, se:
Program fredagen den 29 maj
Program lördagen den 30 maj
Program söndagen den 31 maj
Utställare

eller kontakta:
Maria Sampson, projektledare, Kalmar Båtmässa 
Tel. 0702-97 92 93, maria.sampson@telia.com

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemangsutbudet i Kalmar, driva turistbyrå- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!