Annons

 i Fluga

Redan förra sommaren berättade vi om Linus Lajne Allerståls fenomenala förmåga att hitta stora sommaröringar. I år fortsätter han att skopa upp flotta öringar med sitt flugspö… 

Så här berättar han själv.

– Kommer ner till mitt hotspot och börjar kasta från land första kastet en runt ”måttet 50cm”, tar några kliv ut i vattnet då visar sig en super fisk 10m ifrån mig då lägger jag ut linan direkt med endast klumpen och tar ett hemtag då säger de pang och det drar iväg ordentligt med flera luft språng. Denna fisken vägde 3700gram och var 65cm lång.

Kommer ner till mitt andra hotspot och det står spinnfiskare långt ut och trampar på fisken, jag går bakom innanför och gör 1 kasst och nyper en annan super fisk. Denna fisk vägde en bit över 3 kg och var 63 cm.

På mitt tredje hotspot ser jag fisk vaka och det nappar omedelbart en liten runt 40 cm därefter tappar jag en superfin i bra kondition som gör ett par luftsprång direkt och kliver av flugan efter en stund. Väl tillbaka på kvällen så tänkte jag fan jag måste se om där är stor fisk inne igen, då kliver det på en riktigt fin hona som väger 2300 gram lägg märke till att jag uppskattar längden på fisken till 50-52 cm, brutalt bra fulton.

//Linus Lajne Allerstål

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera