Annons

 i Notiser

Roliga nyheter! Stockholms förort Farsta satsar på sportfiske för ungdomar och barn berättar ungdomsledaren Miska Escobar från Sportfiskeklubben Magelungen! Det har blivit riktigt lyckat!

Det har satsats mycket på idrott mm men nu så satsar Farsta Stadsdelsförvaltningen på fiske genom att låta barn fiska på loven- sportlov, påsklov, sommarlov och höstlov.

Det fiskades intensivt på påsklovet, i alla väder. Måndagen började med hårt april väder med hagel och snöfall blandat med hårda vindar men stoppar det en 14-årig gäddfiskare? Eller andra dagarna när det blåste så mycket så att man vart röd i ansiktet så  ville barnen bara fortsätta att nöta på till man fick några gäddor. Gäddorna vart få men glädjen vart stor!

Vissa av dom yngre barnen fick landa sin första gädda och så fick Sverige ytterligare några till gäddfiskare som hittat det vi alla andra har hittat.

Till sommaren så blir fisket ännu större, det blir 5 dagars fiske för hela 75 st barn från åldrarna 8-15 år.

Stort tack till Farsta stadsdelsförvaltning och Sportfiskarna som stöttar oss i detta magiska aktiviteten, fiske! Ungdomsledaren Miska Escobar  från Sportfiskeklubben Magelungen vill även passa på att nämna hur viktigt det
är att bli medlemmar i Sportfiskarna, för genom dom så öppnas också stora möjligheter för föreningar.

 – Jag har känt att sportfiskarna ställer upp för mig när jag har frågor, när jag behöver hjälp och deras ungdomsverksamhet är kanon och jag tar rygg på dom!


Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera