Annons

 i Notiser

En gång för alla ska det förödande tjuvfisket i Garnsviken stoppas. Därför söker Sigtuna fiskevårdsförening nu kandidater som vill hjälpa till att tillsyna Garnsviken. Främst under de känsliga månaderna i april-maj då arter som asp (Aspius aspius) och gös (Sander lucioperca) leker i Lövstaån och Garnsviken.

Kandidater utan tillsynskurs får den gratis och de som redan har kursen får ett gratis medlemskap i Sportfiskarna. Vi hoppas finna eldsjälar som brinner för området och vill vända denna mycket negativa trend med återkommande tjuvfiske som slår svårt mot de lokala fiskbestånden.

Det har länge ryktats om att den rödlistade och hotade fiskarten asp går upp och leker i Lövstaån men utan bekräftelse. Under våren 2018 genomförde Sportfiskarna ett elprovfiske i vattendraget på uppdrag av Länsstyrelsen i Uppsala. Ett antal aspar fångades vid provfisket och även rom som liknade aspens samlades in för analys. Rommen visade sig vara från asp. Detta betyder att Lövstaån nu är ett bekräftat lekområde för den rödlistade arten.

läs mer här -> Sportfiskarna

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!