Annons

interfiske-daiwa-p
 i Mete

Markus Nyman, skicklig sportfiskare från Västra Götaland har gjort det igen! Gjort vadå undrar säkert dem som inte känner Markus, jo, klämt till med en riktig specimenbedrift! Markus fiskar det mesta som har fenor med de flesta metoderna men har en förkärlek till mete. Mete med inriktning på stor fisk, oavsett art.

Skickliga fiskare som Markus m.fl. har alltid stenkoll på vart fisket är bäst för stunden, specimenkänselspröten har en tid pekat mot älven Ljusnan och stor mört… Markus och hans vapendragare Stefan Nordberg har uppmärksammat Ljusnans potential och satsade hårt under några dagar. Bra mörtvatten har ofta få och känsliga individer vilket innebär att ett bra mörtvatten ofta bara är bra under en kort tid. Så det gällde att vara snabb och satsningen blev en fullträff! Markus landade och återutsatte 2010 års största mört under dessa dagar. Fisken som var ett underbart vackert exemplar av arten Rutilus på 1506 gram fångades på maggot, ett klassiskt bete som fångat många stora mörtar. Som Markus sa, när man ser potential i ett vatten är det bara att åka. Thats commitment…

Förutom detta så har Markus och Stefan ett mycket intressant filmprojekt på gång. Den stora mörten och andra fiskar finns redan på film med temat mete. FiskeSverige är inte direkt bortskämt med film kring mete, vi får för det mesta hålla till godo med brittiska produktioner som kanske inte alltid är intressanta för svenska metare. Filmen beräknas ta ca 1-2 år att filma klart och färdigställa. Jag är övertygad om att det kommer att bli bra, Markus är känd som litet av en perfektionist vilket säkert kommer att känneteckna den färdiga produktionen. Kanske är det också denna egenskap som gör att han fångat gädda på 14,5, Ruda på 2,9, Sutare på 4230 gram (fyra över 4,1 kilo på samma pass). Vad vet jag? Ordet respekt känns helt rätt när man tänker på Markus. Så, stort grattis och well done. +FishEco återkommer så snart Markus fångat en ny stor fisk eller när vi vet mer om filmen.

//Jan O +FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera