Annons

interfiske-daiwa-p
 i Eko/Miljö, Notiser

Strömmingens framtid avgörs nästa vecka! Strömmingskrisen i Östersjöområdet blir en kritisk fråga att hantera när EU:s ministerråd 23–24 oktober ska besluta om nästa års fiskekvoter.

EU-kommissionen har lagt ett skarpt förslag om att helt stoppa det riktade strömmingsfisket i hela Östersjön samt Bottniska viken. Färskt i minnet är att 2021 föreslogs att kvoten för Bottniska viken nästan skulle fördubblas. Dagens förvaltning är nyckfull och måste uppenbarligen revideras.

Förvaltningen är inte bara nyckfull, den är också trubbig. Majoriteten av strömmingsfångsten utgör en industriell proteinkälla, och blir inte mat på bordet. För bestånden och för ekosystemet är ett totalstopp bra, men det småskaliga konsumtionsfisket är inte i en storleksordning att det påverkar bestånden. Det är det storskaliga industrifisket som påverkar bestånden och ekosystemet. Sverige ska nu förankra sin förhandlingsposition till ministerrådets kvotförhandling 23–24 oktober. Alla partier säger sig vilja verka för att i första hand rädda det småskaliga fisket… Läs hela nyheten hos Sportfiskarna!

Sportfiskeprylar

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera