Annons

 i Notiser

Succéprojektet Börja fiska startar på fredag runt om i landets sportfiskebutiker. 5 000 barn ges möjlighet att låna en fiskeutrustning under hela långa sommarlovet. De får också en rejäl samling andra bra saker och tips – till exempel ett fiskekort för mer än 500 vatten. Bakom satsningen står Abu Garcia, Sportfiskarna, Unga Sportfiskare, Sveaskog och en lång rad framsynta sportfiskebutiker från Ystad i söder till Kiruna i norr.

Börja Fiska och dess föregångare har försett mer än 60 000 barn med fiskespön under somrarna sedan 2006. Startpaketet med haspelspö och rulle ger nästa generation sportfiskare möjligheten till en kalasstart på sommarlovet med roligt fiske och friluftsliv. 

– Sommarlovet är den perfekta tiden för att finna äventyret och glädjen med sportfiske. Varje sommar upplever tiotusentals tjejer och killar nya spännande äventyr med ett fiskespö i hand. Förutsättningarna för ett livslångt intresse och engagemang för livet under ytan börjar här, säger Sportfiskarnas generalsekreterare Anders Karlsson.

Varje år fiskar 2 miljoner svenskar, varav många är barn. Det gör fiske till en av Sveriges absolut mest populära fritidssysselsättningar. Men att ännu fler unga skulle kunna komma ut i naturen och prova på fiske under årets varma månader råder det ingen tvekan om. Det svenska fiskeredskapsföretaget Abu Garcia vill få fler barn och ungdomar att komma ner till vattenbrynet och fiska genom projektet.

– Vi vill stimulera både barn och föräldrar att få uppleva fiske, natur och friluftsliv. Vi vet att ett fiskeintresse som grundas i tidiga år ofta sitter igenom hela livet, säger företagets försäljningschef Olle Lidesjö.

Sommaren och dess fantastiska möjligheter för fiske närmar sig med stormsteg. Ta turen till en sportfiskebutik redan i veckan och säkra det perfekta kitet för ett upplevelserikt sommarlov ute vid ett vatten nära dig!
Under hela sommaren fram till den 15 augusti erbjuds barn och ungdomar upp till 16 år:

 • Lån av ett haspelset eller en inkapslad spinnutrustning från Abu Garcia
  • Gratis medlemskap i Sportfiskarna, vilket bland annat ger en personlig olycksfallsförsäkring och en prenumeration på förbundets medlemstidning Svenskt Fiske
  • En Börja Fiska-tidning med tips, trix och intervju med storfiskaren Markoolio 
  • Ett fiskekort som gäller på Sveaskogs vatten och på Sportfiskarnas vatten i Göteborg och Stockholm – totalt 500 svenska vatten
  • En 32-sidig fiskehandbok
  • Sportfiskarnas film ”Fiska! Fiska! Fiska!”

För att utnyttja erbjudandet lämnar man 200 kronor i deposition och undertecknar ett låneavtal tillsammans med målsman.

En lista över alla butiker som erbjuder Börja Fiska finns på:

www.sportfiskarna.se/borjafiska

 

Sportfiskarna slår vakt om allas tillgång till ett bra fiske och arbetar för friska fiskbestånd i friska vatten. Sportfiske är en av Sveriges viktigaste fritidsaktiviteter med två miljoner utövare som varje år lägger mer än fem miljarder kronor på sitt fiske.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!