Annons

 i Tävling
Svenska kajakfiskarna Albin Falk och Felix Frey är nyss hemkomna från EM i kajakfiske i Amsterdam. Tävlingen blev en ren svensk uppvisning i skickligt fiske och herrarna lyckades ta både första och andra platsen i denna prestigefulla kajakfisketävling med minst sagt skickliga deltagare från 10 olika länder…

Så här berättar Felix:

– Är just hemkommen ifrån en 14h bilresa hem ifrån Amsterdam. Jag och mina tre vänner, Albin, Marcus och Oscar har varit nere och deltagit i Hobie Fishing Euros http://www.hobiefishingeuros.com/ Det som även kallas Kajakfiske EM då ingen tävling av denna storlek går i Europa.

Det var 57 deltagare från 10 olika länder som var där i Vinkeveen Plassen utanför Amsterdam. Arterna i tävlingen var gädda och abborre. 3 Abborrar och 3 gäddor per dag (längd) räknas ihop från de två tävlingsdagarna och ger ett resultat.

 
Jag och Albin fiskade riktigt bra första dagen och jag ledde med en total på 300 cm och Albin hade 243cm! Vi låg bra till och dag två så gjorde vi vårt bästa. Jag lyckades fylla min abborre kvot på 3 abborrar men hade svårt att få en godkänd gädda. Albin gjorde bättre ifrån sig och fick sina tre gäddor dag två vilket gjorde att han passerade mig och vann EM detta år på hela 458 cm. Jag kom på andra plats på 371 cm vilket innebär att vi båda nu kvalificerar oss till VM som går i maj 2018 i Åmål i Sverige.
 
Fantastiskt Roligt!

//Felix Frey

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!