Annons

interfiske-daiwa-p
 i Mete

Sverige var nära att ta medalj i samband med nations VM i internationellet mete som gick av stapeln för en tid sedan. Bland 34 tävlande nationer placerade sig Sverige på en mycket hedrande 5:e plats, 4 poäng före stornationen Italien och två poäng före Frankrike som är den nation som vunnit flest VM titlar genom åren.

Den två dagar långa tävlingen ägde rum i en kanotstadion i Bulgariens näst största stad, Plovdiv. Liksom alla kanotarenor byggda i detta syfte så rör det sig om en rektangulär bassäng på flera kilometers längd med exakt samma djup hela vägen. Och därmed samma förutsättningar för alla tävlande . Rena drömarenan för tävlingar i internationellt mete!

Sveriges resultat tangerar en 5:e plats från nations VM i Portugal 1993 och är därmed ett historiskt resultat. För att ge perspektiv så är en 5:e plats i detta sammanhang fullt jämförbart med ett svensk lag i fotboll som tar sig hela vägen till slutspel i champions league och lyckas med bedriften att ta sig vidare genom gruppspelet . En smärre sensation alltså.

Läs mer här -> Splash International

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera