Annons

 i Notiser, Tävling

Då var tävlingssäsongen i Swedish Pike League spikad, ligan där Sveriges högst rankande gäddfiskelag koras varje år! Totalt kan vi se framemot nitton stycken tävlingar i rankingen och SM kvalet 2022!

– Vi har två nya tävlingar med för 2022, Tinderedgäddan och Södra Norrland Pike Open. Båda har arrangerats tidigare och vi välkomnar dom med glädje till SPL.

Några tävlingar har fallit bort, King of Mälaren och 24H Gäddan, vi välkomnar dom självklart tillbaka om dom så önskar för 2023.

Under 2021 har vi vid flera tillfällen bett att få synpunkter på hur vi ska utveckla SPL. Vi har fått många mail och FB meddelanden att ta ställning till. De nya regeländringarna för 2022 är sedan årsskiftet införda och har fått både ris och ros. Dessa ändringar och även förenklingar i vissa fall har ett enda syfte, att höja kvaliteten på både de tävlingar som ingår och även på SPL som rankingsystem och kval till SM i Gädda. Tävlingarna som är med garanterar genom att delta i SPL en hög kvalitet på säkerhet och genomförande under tävling, rapportering under och efter tävling och rättvisa i form av öppen redovisning kring platssläpp mm.

Alla tävlingar som deltar i SPL betalar en sk. sanktioneringsavgift på fn. 2500 kr till Sportfiskarna. Viktigt!!! I detta ingår bland annat en ansvarsförsäkring via Sportfiskarna för tävlingsarrangörer. Alla deltagare är olycksfallsförsäkrade under tävlingarna, samt vid resa till och från, genom sitt personliga medlemskap i Sportfiskarna. En mindre del av detta går till SPL för administration och hantering av SPL och kval till SM.

Till sist, det har framförts önskemål om att vi i ännu högre grad engagerar arrangörer och deltagare i utvecklingen av Swedish Pike League. Det tar vi så gärna till oss. Vi kommer under 2022 att arrangera minst ett, kanske flera, digitala möten för de som vill delta för att tycka till om hur SPL ska utvecklas på bästa sätt samtidigt som vi kommer att fortsätta att skapa dialog, precis som tidigare, på FB och på pikeleague.se.

SPL Gruppen

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!