Annons

interfiske-daiwa-p
 i Tävling

Hjärtligt välkomna på en TRE dagar lång tävling som startar och slutar vid Upplev i Linköping, eller vid väldigt stort intresse annan utannonserad plats. Tävlingen går ut på att fånga längst fiskar av arterna Gädda, Gös och Abborre.

Längderna på lagets tre största gösar, gäddor och abborrar läggs ihop. Endast de tre längsta av varje art räknas. Störst totallängd vinner. Välj att tävla i alla tre kategorier, eller välj att fiska efter endast en eller två arter.

Det kommer koras tre lagvinnare i följande kategori: Tre längsta gäddorna. Tre längsta gösarna. Tre längsta abborrarna. Guld, silver, brons i varje artkategori. Samt individuellt pris för största fisk av varje art. Största gädda. Största gös. Största abborre. Samt det mest prestigefyllda priset av alla: The big three 2016 Priset går till det team som får längst totallängd när man räknar ihop sin största Gädda, Abborre och Gös. Endast den längsta av varje art gäller här!

Vid lika resultat så är det totallängden på de näst längsta som räknas. Ni får fiska precis vart ni vill, bara ni hinner tillbaka till prisutdelningen. Tävlingen startar den 5:e augusti klockan 07.00 med ett startmöte. Minst en ur varje lag ska vara på plats vid starten. Där registrerar man sig och hämtar ut sin mätbräda och individuella tävlingstagg, samt skriftliga regler osv. Tävlingen avslutas den 7 augusti klockan 17.00, och det går då inte längre att registrera in fisk. Man kan alltså fiska ända fram till denna tid, men man måste vara tillbaka till samlingsplatsen klockan 19.00. Då ska alla i laget vara med. Glöm inte att ta med och lämna tillbaka mätplankan! Förlorad mätplanka kostar 200:-.

Där kommer det även finnas försäljning av smaskigt grillat käk av något slag. Fredag och lördag kan man följa tävlingen på utannonserad FB-sida, men för att öka spänningen en aning så uppdateras det ingenting under sista dagen. Prisutdelningen startar så fort det går efter klockan 19.00.

Regler – Anmälan ska ske via E-post till en mailadress som släpps här på sidan den 27 Mars klockan 18.00. Mer info om det senare. För att delta så måste man vara medlem i Sportfiskarna. Man fiskar 1-3 personer i varje team. Detta för att kajakfiskare och ensamfiskare ska kunna vara med. Tänk dock på att en av bilderna som skickas in ska vara på fisk+fiskare. Kan bli svårt om man är själv. Fisket ska bedrivas med artificiella beten. Spinn, trolling, vertikal och fluga är godkända metoder. Vattnet ni fiskar i måste vara öppet för allmänheten, och ni måste skriva i vilket vatten fisken är fångad när ni rapporterar. (Fångstplats publiceras inte officiellt, endast tävlingsledningen har tillgång till denna info.)

Tävlingstiden sträcker sig från att starten går tills den avslutas. Inga avblåsningar. Ni får lägga upp er tid hur ni vill. Fiska hur sent eller hur tidigt ni vill. Tänk bara på att få till bra bilder om ni fiskar efter mörkrets inbrott. Bilder där längden på fisken ej går att utläsa godkänns ej. Tänk också på att se till att vila mellan varven. Ingen klarar att fiska tre dagar och två nätter i rad utan sömn! Ni fiskar på eget bevåg och eget ansvar. Vi tar inget ansvar för er eller ert uppträdande till sjöss eller på vägen till/från fiskeplatserna. Uppträd med respekt mot andra tävlande och håll behörigt avstånd till andra båtar om ni fiskar i samma vatten. Tycker deltagarna i den andra båten att ni ligger för nära så respektera det och flytta er. Behandla fisken varsamt! C&R är det som gäller på all fisk. Vid vertikalfiske så fiska inte för djupt! Rekommenderat maxdjup är tio meter. Tryckskadade gösar godkänns ej! Hantera inte fisken mer än nödvändigt. Lip grip eller huggkrok är absolut förbjudet!

Registrering – Med er har ni en tävlingstagg som måste vara väl synlig på mätfotot. Ryggen på alla fiskar måste vara vänd åt samma håll på mätplankan på alla bilder! Fisk ska mätas liggande. Man får hålla ihop stjärtfenan. Vid registrering av fisk skickas 2st bilder till ett utannonserat mobilnummer. En mätbild där man klart och tydligt kan se fiskens längd, och en med fisk+fångstman. Registrering ska ske så fort som möjligt efter fångst. Skicka båda bilderna i samma MMS om det är möjligt. OBS! En fisk som inte förbättrar ert resultat behöver ej skickas in. Det är som sagt ändå bara de tre största av varje art som räknas.

Vid registrering så skriv följande: Teamnamn: Fångstman: Fångstplats: Art: Längd: Ex: Team Gäddjakt Gösta Fiskeknut Roxen Abborre 43cm Vid fusk på något sätt så blir du/ditt team diskade och svartlistade för framtida tävlingar som vi arrangerar. Samt så utannonseras det i sociala medier så att andra arrangörer inte blir drabbade.

Anmälningsavgift är 300:- per person, och betalas lagvis in efter anmälan till utannonserat swishnummer. Numret får man vid svarsmailet efter godkänd anmälan. Riktigt fint prisbord från många sponsorer utlovas! Allt eftersom det tillkommer sponsorer läggs de ut här på sidan. Skitfiske på er allihop!

//Jonas Milton Upplev

Läs mer här -> The Big Three FB

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!