Annons

 i Tävling

Mina lagkamrater  Joakim Gustafsson och Jesper Grip hade testfiskat välkända Gamlebyviken under förra hösten. Så vår plan var enkel, fiska av  de områden mina kamrater hade bekantat sig med och fått en bra känsla för. Rätt snart upptäckte vi att fisken stod grunt , ofta i anslutning till stora vasspartier på mellan 1-3 meters djup där kanterna sluttade långsamt utåt.

Vi testade runt en del med olika beten men fick klart bäst på naturfärgade gummibeten. Endast en av våra godkända fiskar fångades på ett hårdbete. Trots att vi fiskade huvudsakligen relativt grunt vatten så ville vi försöka täcka så mycket yta som möjligt och valde därför bort viktlösa riggar utan fiskade med skallar på mellan 10-15gr. Det var dock inte tal om någon ”powerfishing” utan precis tvärtom så fick vi all fisk genom långsamt fiske med en del spinnstopp. Under fredagen hade vi fint väder med lite behagliga vindar och vi rapporterade in 5 godkända fiskar: 73,75,98,100, 118.

Självklart kommer jag aldrig att glömma ”det där” kastet rätt in i vassgluggen, ett par ryck och de fyra vevtagen jag hinner ta innan storgäddan klipper till och sväljer hela mitt bete. I kampen som följer befinner jag mig liksom i en dröm och verkligt blir det först då jag sitter och håller  och betraktar min fläckiga skönhet och bara skriker rätt ut i ett rus av oförställd glädje  som hörs långt, långt utanför viken.

Gäddan som mäts till  118cm  och tynger vågen till 11,2 kg visar sig dessutom vara helgens största fisk bland alla deltagande Team.  Den tog  på en av mina nya favoriter (förstås!) en gummi shad som heter Gunki G Bump på 20cm i färgen Brown Sugar i kombination med en 15gr pike rig 2/0 från Darts. Nu gällde det att få till en bra andra dag så skulle vi ha alla möjligheter att hamna i toppen.

Lördagens fiske blev dock en trist historia med regn och blåst under hela dagen och endast en godkänd fisk på 79cm. Med tanke på lördagens klena resultat trodde vi inte att 470cm skulle räcka till att nå den absoluta toppen, gissa därför vår glädje när vi  kallas upp och får ta emot 1.a priset i form av 15.000 i cash, prylar från ABU för 30.000:- och inte minst övriga deltagares applåder och uppskattning. En minnesvärd stund vi alltid kommer att bära med oss. 

//Linus Raners

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera