Annons

 i Eko/Miljö

Igår hölls en temadag om Vombsjön på Bjärsjölagårds slott. Initiativtagare var Kävlingeåns vattenråd som består av kommunerna, Sydvatten, markägare, intresseorganisationer, dikningsföretag m fl.

Vombsjön uppfyller inte den status i vattenkvalite som eu:s 
vattendirektiv kräver. Och eftersom det är en viktig vattentäkt så börjar man nu diskutera hur man ska gå vidare med sjöns problem. Den fakta om sjöns vattenkemi som fans tillgänglig presenterades tillsammans med de eventuella utmaningar sjön och anslutande vattendrag står inför.

Inbjudningarna gick till samtliga aktörer i området såsom jordbrukare, yrkesfiskare och inte minst sportfiskare. Men även länsstyrelsen, miljökonsulter, limnologer och vattenvårdare var på plats. Inbjudna för att föra sportfiskets talan var Sportfiskarnas fiske -och fiskevårdsförbund som gav en intressant föreläsning om sportfiskets  och sportfiskeorganisationens positiva påverkan för vattendrag och bygder i anslutning till bra sportfiskevatten. 

Detta var ett första steg mot arbetet kring en bättre vattenkvallite i en av Skånes största sjö som givetvis för oss fiskare hyser väldigt stort sportfiskevärde.

//FK Lubbe

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!