Annons

 i Eko/Miljö, Notiser

Tjörns och Orust kommuner bör arbeta för en utflyttning av trålgränsen! Tjörns och Orust kommuner har tagit fram ett förslag till fördjupad översiktsplan för sina havsområden. Sportfiskarna menar att kommunerna bör driva frågan om en utflyttning av trålgränsen.

Tjörns och Orust kommuner tog under 2019–2020 fram en fördjupad översiktsplan (FÖP) för sina havsområden och bad om Sportfiskarnas synpunkter. Samrådet ska under 2021 sammanställas, behandlas politiskt samt beslutas. Sportfiskarna menar på att de bägge kustkommunerna har ett stort intresse av att driva frågan om en utflyttning av trålgränsen.

Sportfiskare har i decennier vallfärdat till legendariska sportfiskeplatser som Pater Nosterarkipelagen, Måseskär och Orskär. Trålgränsen har legat alldeles för nära kusten i många decennier, vilket i kombination med för höga fiskekvoter och okända mängder utkast har inneburit stora negativa effekter på fiskbestånd och kustekosystem. Många kommersiellt fiskade bestånd är rekordsvaga, men en utflyttning av trålgränsen skulle skapa en chans för detta ikoniska havsområde att återhämta sig. Läs mer här Sportfiskarna!

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!