Annons

 i Press/Reklam

Rapala Proguide förstärker nu teamet och hälsar Tommy Blomander välkommen. Tommy är en grym gösfiskare som bor i Hjältevad mitt i Småland. Hans drömmål är att få en gös över 13 kg…

Tommy jobbar ansvarig för ett sliperi inom Vida koncernen Sveriges största privata sågverkskoncern. men jobbar även deltid som styrkeledare i räddningstjänsten. Han har som målsättning att fiska så ofta han kan, får och hinner.

Vilket fiskesätt utöver du mest?
Jag tycker det mesta inom fisket är roligt men har under de senaste åren snöat in på vertikalfiske efter gös.

Varför vertikalfiske?
Det är en otrolig känsla när man ser på ekolodet en riktigt stor gös stiger mot betet. Då kan man snacka om pulshöjare! Min satsning på vertikalfiske har varit lyckosam för jag har haft turen att få åtta gösar över tio kilo varav två st över 11 kilo där den största vägde 11450 gr

Du använder inte bara båt när du vertikalfiskar
Nej den senaste tiden har jag mer och mer börjat fiska från kajak för jag känner att jag vill komma lite närmare naturen på nått vis. Sen upplever jag att fisket blivit bättre och jag inbillar mig att fisken inte skyggar lika mycket för kajaken som för båten.

Vilka är dina personlig rekord?
Mitt personbästa på gös är 11450g och min största gädda vägde 12400g. Jag har även fått en gädda på 120cm lång och var 60cm i omkrets men den gången hade jag klantigt nog inte någon våg med mig men det var en grym fisk. Mitt personbästa på abborre är 1750g.

Har du några mål uppsatta för 2016
Mitt drömmål är att få en gös över 13kg

Divisionschef Jesper Norell på Normark Scandinavia AB är ansvarig för Rapala Proguide och mycket nöjd med att Tommy anslutit sig till teamet.

Rapala Proguide består av några av de mest framstående sportfiskarna i Sverige. Deras främsta syfte är att hjälpa andra att lyckas i sitt fiske genom att blogga på www.rapalaproguide.se ochwww.facebook.com/rapalaproguidesverige.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera