Annons

interfiske-daiwa-p
 i Press/Reklam

Under en familjeträff på norra Gotland överraskades igår Fårsösunds sportfiskeklubbs starke man Bertil Eklund av Sportfiskarna och Abu Garcia. Omgiven av karpfiskande barn och glada klubbkamrater mottog en rörd Bertil den ytterst välförtjänta utmärkelsen för sitt mångåriga arbete med att ta ut barn och ungdomar på spännande och upplevelserika fiskeäventyr runt om på ön.

Torbjörn Åslunds minnesstipendium är den allra ädlaste utmärkelsen man kan erhålla som ideell ungdomsledare i sportfiskesverige. Sedan 2009 har det delats ut av Abu Garcia, Sportfiskarna och promotionföretaget Hello Sweden i syfte att premiera en person för sitt arbete med att främja ungas intresse för sportfiske, fiske- och vattenvård. Stipendiet, som uppgår till 20 000 kronor, instiftades för att hedra minnet av Torbjörn Åslund, passionerad sportfiskare och mångårig försäljningschef på Abu som avled 2007.

Årets mottagare Bertil Eklund är ett mycket välkänt namn på Gotland. Under sina 20 år som ordförande har han gjort Fårösunds Sportfiskeklubb till en av Sveriges allra största fiskeföreningar – den i särklass största sett till antalet invånare på själva klubborten. Fårösund har nämligen cirka 800 invånare, klubben har närmare 1100! En mer självklar lokal samlingsplats för sportfiskeentusiaster får man leta efter!

I detta expansiva och föredömliga föreningsarbete har barn- och ungdomsperspektivet varit centralt hela vägen. Uppemot 1000 unga gotlänningar har funnit sportfisket via Bertils otaliga fisketräffar, utflykter och läger. – Det roligaste som finns är att se barns ohejdade glädje när de fångat sina första fiskar, berättar Bertil vid utdelningen. Detta kommer jag att fortsätta med så länge jag bara orkar! Det känns så roligt att sälla sig till den skara som tidigare vunnit priset!

Abu Garcias försäljningschef Olle Lidesjö tyckte det kändes fantastiskt kul att dela ut priset till Bertil:

– Det finns inte många av Bertils sort, hans enorma ideella engagemang både värmer och inspirerar.

Sportfiskarnas nationellt ungdomsansvarige Oscar Trowald instämde i lovsången:

– Bertil och hans fiskelubb är unika på många sätt. Bara att se Bertils enorma dedikation med barnen under denna kväll räcker långt i övertygelsen om att han var årets självklare mottagare!

Sportfiskarna vill ge ett extra stort och välriktat tack till Bertil för hans förtjänstfulla och mångåriga engagemang i klubb och distrikt och för det omfattande ideella arbetet med praktisk fiskevård på Gotland. Vi hoppas få förmånen att följa detta arbete under många år framöver!

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera