Annons

 i Magazinet

2012 års mottagare av Torbjörn Åslunds stipendium är ungdomsledaren och eldsjälen Ingela Dahlin från fiskeklubben Storöringen i Timrå. Hon tilldelades i dag stipendiet vid Vivstavarvstjärn i Timrå.

– Oj vad omtumlande, det här var fantastiskt roligt och en total överraskning och jag är rörd över att så många fanns på plats vid utdelningen, säger Ingela Dahlin.

– Ingela har ett oerhört stort engagemang för att främja ungas sportfiskeintresse. Hon är även snabb att nappa på nya idéer och har genomfört en mängd olika framgångsrika aktiviteter. Det känns mycket roligt att kunna uppmärksamma hennes arbete med detta stipendium, säger Sportfiskarnas ungdomskonsulent Marie Wiman.

Torbjörn Åslunds stipendium instiftades 2009 av Abu Garcia, promotionföretaget Hello Sweden och Sportfiskarna, med syfte att varje år premiera en person för sitt arbete att främja ungas intresse för sportfiske, fiske- och vattenvård samt fiskeetik. Stipendiet instiftades för att hedra minnet av Torbjörn Åslund, passionerad sportfiskare och mångårig försäljningschef på Abu som avled 2007.
Varje år tilldelas en stipendiat 20 000 kronor för sin gärning.

– Stipendiet är ett sätt för oss som branschaktör att uppmuntra lokala eldsjälar till att fostra en ny generation sportfiskare. Genom Torbjörn Åslunds stipendium kan vi höja statusen för de ungdomsledare som i det tysta gör detta arbete. Ingela är en stark kandidat som är väl värd detta, säger Olle Lidesjö försäljningschef på Abu Garcia.

Motivering:
Ingela Dahlin har via fiskeklubben Storöringen genomfört mängder av aktiviteter för barn och unga i Timrå. Förutom Sportfiskarnas ungdomsprojekt KlassDraget och Framtidens Sportfiskare har hon skapat egna projekt i samarbete med kommunen som till exempel Proppjakten och Fiska med alla. Ett annat exempel på hennes kreativitet är barnfiskeklubben Örungarna, som redan engagerat hundratals barn och familjer i den årliga Örungspimpeln och andra familjeaktiviteter. Storöringen som Ingela var en av initiativtagarna till att starta, har genom hennes stora nätverksarbete blivit en naturlig instans att efterfråga i fiske- och naturaktiviteter i Timrå kommun. Ingela har därmed gett barn och unga i närområdet möjlighet att vidareutveckla sitt intresse för fiske och fiskevård och gett dem förutsättningar för ett livslångt fritidsintresse.

Mer information: 
Marie Wiman, ungdomskonsulent Sportfiskarna, 08-410 80 608
Olle Lidesjö, försäljningschef Abu Garcia, 0454-886 56

Sportfiskarna är intresseorganisationen för alla sportfiskare. Vi slår vakt om allmänhetens tillgång till ett bra fiske och jobbar för friska fiskbestånd i friska vatten.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera