Annons

interfiske-daiwa-p
 i Vertikalfiske

Jag har under en längre tid satsat på ett hemmavatten med glest gösbestånd, men fin medelvikt. Började så smått tröttna efter flera resultatlösa pass. Hade dock vid varje tur haft flera stigare som inspekterat jiggen utan att ta. Tänkte ta ett sista pass för att sedan lägga krutet på någon annan sjö. Denna dag stämnde allt och i stort sett alla fiskar som visade intresse högg. För att göra en lång historia kort så slutade dagen med 7 landade gösar, 4 mellan 6.0 – 6.3kg och så tre på mellan 5.2 – 5.8kg.

Jag har även varit i Norge och vertikalat hälleflundra ihop med David Lundkvist och en grupp andra svenska sportfiskare. Vi hade bra fiske med totalt 16 landade flundror på 6 dagar. Topp 3 ser ut som följer: 70 kg 69 kg och 59 kg – den sistnämnda hade jag äran att drilla. En härlig upplevelse på spegelblankt vatten!

Sedan har jag även upptäckt en konkurrent till gösen som vertikalbyte. Håkan Fransson och jag drog till Vättern för att om möjligt lura någon röding på våra jiggar. Och det gick över förväntan! När dagen var slut kunde jag summera tre rödingar med topp på 2.6 kg, den kämpa på bra och det var betydligt roligare att ta röding på detta viset än det traditionella släpfisket. Kommer att lägga tid på att försöka utveckla fisket då det var otroligt beroendeframkallande och tanken att en 7-kilos lax kan klippa på gör en knäsvag 🙂 

//Jonas Hellström 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera