Annons

 i Notiser, Vinter

Udda bifångst under ismete – jättegäddan blev en mal! Andreas Lindström och Jesper Näsvall, Team BKK Scandinavia, krokade häromdagen en riktigt stor fisk under ismete efter gädda.

Misstankarna gick direkt mot riktigt stor gädda… eller en gös av gigantiska proportioner. Det som tittade upp ur hålet var varken det ena eller det andra. Med benen darrande “kycklingben” som dom själva berättar, lirkade dom upp den här fantastiska malen under stor förvåning (förövrigt är alla malar fantastiska). Fisken åkte naturligtvis tillbaka ner i hålet så fort som möjligt. Vikten uppskattas till 12-15 kilo. Grattis grabbar till en fantastisk upplevelse!

Undertecknad har pysslat med sportfiske i många många år och under hela den tiden har jag aldrig sett en ismetad mal förut. Har någon annan det så lägg gärna en kommentar i kommentarsfältet.

Ps, malen är fredad i hela Sverige sedan 1994, den finns i få vatten och har fört en tynande tillvaro i Sverige under många år. Det finns en ökning av den totala malstammen, sannolikt har den gynnats något av klimatförändringarna. Det är alltså ingen god idé att rikta sitt fiske efter den, till och med olagligt.

//Jan O FishEco

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera