Annons

 i Notiser

I klassiskt augustiväder med en vattentemperatur strax över sexton grader provade 40 barn och ungdomar på att fiska i Mörrumsån under torsdagen. 

– Det har varit ett enormt sug efter de förbokade platserna vilket är fantastiskt roligt, säger Ida-Maria Rigoll, platschef på Mörrums Kronolaxfiske som hoppas att Ungdomsfiskets dag blir en återkommande aktivitet strax innan skolstart.

Trots att de flesta provat att fiska förut fanns det både nybörjare och rutinerade fiskare på plats under torsdagen. De som inte hade egen utrustning fick låna spö och drag av Mörrums Kronolaxfiske.

Ökat intresse för både friluftsliv och fiske 

– Genom att bjuda in barn och ungdomar att fiska i Mörrumsån hoppas vi kunna få dem att börja fiska på fritiden. Det är såklart ingen hemlighet att vi vill säkerhetsställa tillväxten av unga fiskare inför framtiden, säger Ida-Maria Rigoll som tycker sig märka ett ökat intresse för både friluftsliv och fiske hos barn och ungdomar. I synnerhet de från storstadsregionerna.

Två som valt att avsluta sommarlovet med en härlig fiskedag i Mörrumsån är syskonen William (10 år) och Oscar (8 år) Nilsson från Venestad ett par mil utanför Kristianstad.

  – Det ska bli jättespännande att fiska i Mörrumsån. Självklart hoppas jag att vi får napp, men det vet man aldrig. Det är ju det som är så spännande, säger William Nilsson (10 år).

Läs mer här -> Sveaskog

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera