Annons

 i Eko/Miljö

Min syster, Sanna Greneby, arbetar på Klitterhus Hotell & Restaurang i Ängelholm! Stället ligger endast ett 20-tal meter från vattnet. Plötsligt för någon timme sedan såg hon genom fönstret att det låg en underlig fisk på stranden.

Hon sprang ut och tog en bild som hon skickade till storebror som hon vet fiskar mycket. Jag såg att det var en Klumpfisk och ville minnas att den inte riktigt hör hemma i våra vatten! Jag berättade för henne vad hon precis hade hittat och att den är ganska ovanlig här! Då berättade hon att den fortfarande lever! Jag bad henne kontakta akvariet i Helsingborg och de i sin tur gav henne telnr till ett par marinbiologer!

Det första var numret till en kvinna på naturum som gäspade under hela samtalet för hon tyckte jag sa tumlare! Jäklar vad hon piggnade till när hon hörde rätt 🙂 Dock hörde de inte av sig tillräckligt snabbt tillbaka tyckte Sanna, iom att fisken levde, så hon ringde nästa på listan! Den personen satte sig i bilen på en gång och är nu på väg dit! Mer vet jag inte i nuläget men får mer info om en stund! De ska träffas om 25 min och titta på stackars klumpfisken!

Min syster avslutade med – Vissa vinner miljoner, och jag hittar konstiga fiskar 🙂

Mvh // Ola Damberg

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera