Annons

 i Press/Reklam

Pelle Klippinge har tillsammans med Henrik Båge nu fått färdig en poolkarta över Emåns havsöringsförande del till Gustaf Ulfsparres Stiftelses 25 års jubileum (www.gustiftelse.se).

Kartan visar alla pooler, sträckor, gränser mm och ska ses som ett bestående minne över Emåns skyddsänglar, Gustaf och Göran Ulfsparre, vilka kämpade för ån och dess havsöringar i ett århundrade.

På kartan återfinns profilhistorik över ”de stora grabbarna” som Crossley, Ankarcrona, Barrett, Gustaf och Göran Ulfsparre med sina resp. Emflugor. Vidare ett par tabeller över de tyngsta havsöringarna och laxarna. Poolkartans text blev slutligen på engelska istället för svenska som det var tänkt från början. Den mäter 800 x 300 mm och är tryckt på stadigt 190 grams FSC papper.

-Vi hoppas den ska komma många till glädje, höja statusen på Emån samtidigt som den också bidrar till fiskevården, säger Pelle som är styrelsemedlem i GUS sedan många år. Han berättar också att man inom GUS jobbar med flera projekt bl.a. en DNA analys av Emåns havsöring. Mer info på hemsidan.

Poolkartan kostar 750:- och beställs genom att mejla: pelle.klippinge@gmail.com

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera