Annons

 i Press/Reklam

Välkommen på ekolodsutbildning med ekolodsexperten Bo Hall. Bo Hall är sportfiskejournalist, samt författare till böckerna ”Säkra Positioner” ,”Havsfiske med Surprise” och ”Ekolodsboken”.

Ekolodet är vårt öga under vattnet och är det enda vi har till hjälp för att orientera oss under ytan. Utan ekolodet är vi blinda. Ekolodet ger oss chansen att se massor av saker vi inte själva kan se, som fiskstim, enstaka stora fiskar, och det viktigast av allt, olika bottentyper. Kanske kör du runt med ekolodet i Auto läge och missar en massa information? I så fall har du ett Rolls Royce ekolod, men får i auto läge bara ut en folkvagn. Det känns onödigt.

Man kan koppla de flesta fiskarter till hårda bottnar på något sätt. Torsken, havskatten och långan i havet är stationära på hårdbotten liksom gäddan, gösen och öringen i sötvatten.

Vi vet att 90 % av all fisk återfinns på hårda bottnar, vi vet tyvärr också att endast 10 % av alla bottnar är hårda. Det vill säga att ett felaktigt avläst ekolod, kan sända dig ut på en oändlig lerökenresa, där chans att fånga fisk nästan är borta. Då förstår man hur viktigt ekolodet är för den som sportfiskar. Det måste helt enkelt fungera perfekt. Och du måste vara så duktig så du kan tyda och förstå vad du ser på skärmen. Gör du det?

Vill man leta upp platserna för den stora drömfisken gäller det att vara väldigt duktig på sitt ekolod och att klara att ställa in ekolodet rätt. Det gäller att få en så tydlig, värdefull och rättvisande bild som möjligt. Klarar du alltid att tyda bilden på skärmen?  Frågorna är många, och svaren på alla dessa frågor får du genom,   ”Ekolodet, ditt öga under vattnet”

Denna ekolodsutbildning blir under två kvällar.

Vi träffas mån. den 2 mars samt tis. 3 mars. Vi startar 18,00.- 22.00  Avgift: 700:-    

Kurslokal: Viggbyholms båtklubb bredvid Sportfiskeboden.   

Om du har frågor ring eller maila mig.

Mvh.   Bo Hall    Gånghestervägen 149,  507 65 Borås.

Tel:  033 – 15 05 48   Mob:  070 – 22 44 701      
Mail. havsfiske@havsfiske.net     
Hemsida: www.havsfiske.net     

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera