Annons

 i Notiser

Sportfiskarna har nyligen tilldelats Vattenakademiens hederspris 2013 för fiskevårdsarbetet inom rovfiskprojektet.

I samband med det årliga evenemanget Vattenpuben i Stockholm uppmärksammar Vattenakademien viktiga insatser för vattenmiljön. 2013 var det alltså Sportfiskarna som tilldelades hederspriset.
– Naturligtvis jätteroligt att få den här typen av uppskattning. Det sporrar oss att fortsätta arbetet för livet under ytan, kommenterar Joel Norlin som är koordinator för Rovfiskprojektet.

Sportfiskarnas rovfiskprojekt startades för några år sedan och har blivit ett av Sveriges viktigaste fiske- och naturvårdsprojekt.
– Vi har lyckats åstadkomma mycket, men siktar på ännu mer. De sista åren har vi planerat och förberett väldigt många insatser. Det finns alltså goda förutsättningar att skruva upp tempot i åtgärdsarbetet de kommande åren, menar Joel Norlin.

Motivering till Vattenakademiens hederspris:
”Pristagarna har genom stora arbetsinsatser med hängivenhet och intresse skapat nya och spännande förutsättningar för artbevarande och bättre förutsättningar för biologisk mångfald i den akvatiska miljön.Akademien ser fram mot att följa resultatet av arbetet som utöver värdet för den biologiska mångfalden även har betydande sociala och kulturella dimensioner.”

Mer info: Tobias Fränstam, fiskevårdsansvarig Region Mälardalen,tobias.franstam@sportfiskarna.se, 08-410 80 682.

www.sportfiskarna.se/rovfisk

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera