Annons

interfiske-daiwa-p
 i Notiser

Efter ett antal år som generalsekreterare för Sportfiskarna kommer Stefan Nyström att lämna förbundet för att arbeta som avdelningschef på Naturvårdsverket. Stefan tog över ett smått kaotisk och ekonomiskt svagt förbud. Under hans ledarskap har saker förändrats, Stefan med medarbetare kan vara stolta över hur förbundet ser ut idag.

Ett förbund med ordning och reda och ett stort engagemang inom sportfisket och inte minst biologisk mångfald. Befriat från pinsamma samarbeten med t.ex. kraftverksindustrin. Stefans tid som GS förtjänar mer ord men det får ske vid annat tillfälle. Nu handlar det om framtiden, en chef för det Svenska sportfisket ska tillsättas och det behöver vara rätt person.

Förbundet är idag starkt. Trots detta är det ingen självklarhet för många att vara med, skälen är många och handlar tyvärr ofta om ganska triviala saker sett ur ett större perspektiv. För mig är det självklart att vara med men jag kommer inte alltid att gilla allt som Sportfiskarna gör eller har gjort men den absoluta merparten av beslut, handlingar och policys från förbundet är och har länge varit bra för fisken och därför bra för oss Sportfiskare.

Vem är då rätt person som nästa GS? Ja, om vi skippar de vanliga attributen som ”socialt kompetent” eller ”relevant bakgrund” vilket torde vara självklart så vill jag lägga en del personliga värderingar, kanske till och med råd till Sportfiskarnas styrelse.

Nästa ledare för förbundet kanske ska vara mer av just en ledare i sin person och sitt uttryck, jag utvecklar varför längre fram. Någon som vi sporfiskare kan identifiera oss med. Någon som genom sin person och sitt ledarskap kan inspirera beslutsfattare inom olika organisationer, statliga verk och för tillfället sittande regeringar att ta oss på allvar och kanske viktigast, att få hela sportfiskebranschen, inkl. de stora tillverkarna, butikerna och vår profiler att se det som en självklarhet att vara med och kanske tom bidra till Sportfiskarnas arbete.

Nu säger kanske någon, men så är det ju redan! Nope, icke… Ett bra exempel på detta fick jag av en vän och sportfiskare som för en tid sedan sa:

– tänk om en ung tjej eller kille kommer in på en butik och frågar, vad ska jag ha för bete, jag ska fiska gädda. Om svaret då hade varit du ska ha xxx jigg eller yyy wobbler och sen ska du banne mig gå med i VÅRT Sportfiskeförbund, först av allt, här har du ett inbetalningskort!

Handen på hjärtat alla butikssäljare, hur ofta har ni sagt det? Själv säger jag det alldeles för sällan i mina många möten med sportfiskare i Sverige och jag ska bli bättre. Det finns säkert andra exempel men jag tycker att det här var rätt talande, jag tror och tycker att nästa GS kanske viktigaste uppgift är att göra Sportfiskarna mer självklart för oss alla! 

Så, nästa Generalsekreterare för VÅRT förbund behöver vara en superhjälte såklart, med stort hjärta och med hårda nypor när så behövs. Ett medialt utåtriktat geni och en inspiratör för oss som redan är frälsta och som inkastare för dom som tvekar. En svår kanske omöjlig person att finna men snälla sportfiskarnas styrelse, leta länge och väl och ta hjälp och låt det kosta pengar om så behövs! Med ett förbund redan i ordning och med en bra identitet finns bara en väg framåt! Att växa, bli större och att än mer bli ett självklart förbund för alla som älskar sportfisket, det är bra för fisken och då bra för oss Sportfiskare. 

//Jan O FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera