Annons

 i Vertikalfiske

I helgen var det vertikalträff i de värmländska skogarna och vanan trogen fick sjön Västra Örten besök av sugna vertikalfreaks. Ca: 14 båtar deltog vid träffen och många stannade kvar efter lördagens fiske för att lyssna på Håkan Fransson och Jonas Hellström som höll seminarium om vertikalfiske i allmänhet, och pelagiskt sådant i synnerhet. Under lördagens fiske var det inte bara bondhedern och ren prestige som stod på spel, utan det var även ett tävlingsmoment där priser fanns för dem som tog en pallplacering.

Fisket var hyfsat under dagen och många båtar hade ett tjugotal gösar i båten. Ett tiotal gösar mellan 60 och 75 cm hade landats, och återutsatts givetvis, när dagen summerades. Vann gjorde den lokala vertikalfantomen Joakim Larsson som visade sin skicklighet inom det pelagiska vertikalfisket, med totalt 208cm. Tvåa kom vertikaloraklet Jonas Hellström på 189cm, tätt följd av ännu en lokalkändis, nämligen den välrenommerade och mångsidiga fiskaren Ove Eriksson som skrapade ihop 184cm gladlynt Örten-gös. För sin överlägsna seger belönades Joakim med ett fint vertikalspö från AMS som han säkert kommer ha mycket glädje av. Alla tre fick jiggar och annat gott från samma företag för sina prestationer under dagen.

På kvällen grillades det sedan korv och pratades vertikalfiske vid den lokala fiskevårdsområdesföreningsstugan… säg det efter några virrepinnar, där också prisutdelningen tog plats. Efter mycket härligt fisketjöt gick vi upp på klubbloftet där de extremt rutinerade gösfiskarna Håkan Fransson och Jonas Hellström höll vertikalfiskeseminarium. Förutom mycket matnyttig och intressant information med bildspel, fick deltagarna ställa frågor som de båda förläsarna ivrigt svarade uttömmande på.

Söndagen var vigd till fiske utan tävlingsmoment för den som ville, men detta lockade bara ett fåtal båtar. Några fina fiskar över 70 cm landades dock även denna dag, som avslutades under eftermiddagen. Det var en väldigt trevlig tillställning med många glada, engagerade och intresserade deltagare i dagarna två. Inga monsterfiskar kom upp men ändå en riktigt lyckad träff, tack till alla som var där och skapade så fin gemenskap.

 

//Sebastian Wiman

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera