Annons

 i Press/Reklam

Betesval, en evig fråga…..
Alltid när någon får fisk,kommer frågan, vad fick du den på? Det finns tusen svar och ibland får man inget svar alls. Därför har vi bestämt att varje gång vi är ut och fiskar och får någonting, ska vi lägga ut vad fisken tog på för dagen. Det kan vara tips för någon annan som är osäker på betesval. Märk väl, det här är vårt sätt att fiska och det finns säkert många som har en annan uppfattning.

Förra året började vi använda Vectra vertikal skallar på allvar. Efter att Albin på CWC hade varit i butiken och visat hur man enkelt tillverkar stingers, var det ett genombrott i vårt fiske. Vi kunde sitta hemma och göra i ordning jigghuvuden med olika längder på stingertafsen och minimera utrustningen som vi släpade till och från båten.

Vectra vertikal finns i flera olika vikter, ifrån 14 gr. och uppåt, dessutom så finns de i flera färger, så det är lätt att matcha så det ser snyggt ut i en fiskares öga, och kanske också fiskens…. Det som gjorde att det här blev det självklara valet, var att det var mycket enkelt att byta jiggkropp om man ville byta färg.

Det är också lätt att byta till betesfisk, om det är vad som gäller för dagen. Eftersom allt ligger prefabricerat i boxen blir det mer fisketid. Vi använder uteslutande flätlina eftersom det ger en bättre gång på jiggen. Det enda man behöver kontrollera med jämna mellanrum, är att det inte är skador på linan. den är lite känsligare än vajer, för gös och gäddtänder. Med lite träning tillverkas stingertafsar på löpande band, i rätt längd och med rätt krokar. Bilderna ger förhoppningsvis lite vägledning, annars är det bara att komma in i butiken, så visar vi.

Vi har även tagigt fram en Vertikaljigg för lake, med samma rigg som beskrivs ovan. Den är även boostad med en doftgel med lakens favoritdoft, sill!

Här ser ni hur jiggen ser ut: http://www.vildmarksliv.nu/lakejigg-fardigriggad-firetiger-24g.htm

Mer info –> Vildmarksliv.nu

Mvh. Vildmarksliv

//Sebastian +FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!