Annons

 i Press/Reklam

Vill du flugfiska efter havsöring vid Ems Herrgård helt gratis? Om du är ungdom mellan 13 och 20 år (född år 97-04), har ett intresse för flugfiske och vill prova på att fiska i ett av världens mest berömda fiskevatten har du chansen nu.

Ems Herrgård ligger vid Emåns mynning i Östersjön, mellan Mönsterås och Oskarshamn. Detta är det svenska flugfiskets vagga där det fiskats lax och havsöring med flugspö i snart ett sekel. Fisket på herrgårdens 4 km långa sträcka är privat, där familjen Ulfsparre bjuder in ett begränsat antal fiskegäster varje år. Här finns det chans att fånga ditt livs öring. Emån har världens i särklass mest storvuxna havsöringstam, både när det gäller medelstorlek och individuellt riktigt stora öringar. I Emån har det också satts ett flertal världsrekord för flugfångad havsöring genom tiderna.

Program

Söndag 30/4

* Ankomst från kl. 18 och inkvartering i rum på herrgården. Kent tar emot och visar alla tillrätta. I mån av plats kan det även finnas möjlighet för övernattande föräldrar. Om man inte vill övernatta går det bra att komma på måndagsmorgonen.

Måndag 1/5

* Fiske är tillåtet uppströms den gamla träbron från kl. 07 för de som är morgonpigga.

* Frukostbuffé står färdig kl. 09 i det gamla herrgårdsköket. Efter frukost blir det en kort genomgång om Em och fisket.

*  Kl. 10 är det tillåtet att fiska även nedströms träbron. Kent ger tips och kastinstruktion till de som önskar.

*  Kl. 13 serveras gemensam lunch i herrgårdsköket.

*  Efter lunch blir det visning i vårt fiske-museum (Gustav Ulfsparres Stiftelse).

*  Därefter är eget fiske tillåtet fram till kl. 21

 Info

Erbjudandet gäller alla ungdomar, både killar och tjejer, som är födda 1997-2004. Samma fiskeregler gäller som för ordinarie gäster. Endast flugfiske med hullinglösa krokar är tillåtet och fisken måste släppas tillbaka. Ta med flugspö (tvåhands eller lite kraftigare enhands). Det finns även möjligt att låna flugspö om du inte har eget. Vadarbyxor kan vara bra att ha, men det går fint att fiska från land eller bryggor också. Det finns en liten fiskebutik i herrgården för den som behöver köpa flugor, krokar, tafs etc. Ta med om du önskar kvällsmat, mellanmål och extra dricka utöver den kompletta frukost och lunch som vi bjuder på. Boendet har fullt utrustat kök för självhushåll. Sängkläder och handdukar ingår för de som övernattar.

Fiskeförvaltare Kent Håkansson är med under hela dagen.

Antalet platser är begränsat. Berätta lite om dig själv och anmäl intresse på: info@emsherrgard.com

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!