Annons

 i Notiser, Press/Reklam

ForshagaAkademins Yrkeshögskoleutbildning Fiske- och Jaktguide – platserna fylls snabbt! Det är fortfarande över en månad kvar på ansökningsperioden till utbildningen Fiske- och Jaktguide och det har redan kommit in fler ansökningar än vanligt för perioden.

De senaste åren har vi sett ett ökat intresse för natur- och friluftsliv och naturturismen har fått ett uppsving. Detta kan vi till mångt och mycket kanske att tacka pandemin för. Fler har sökt sig ut i naturen och allt fler har också tänkt om vad gäller framtiden och sitt yrkesval. Intresse för just denna typ av utbildning har helt klart ökat.

– Förra året gjorde vi ett mycket bra intag och vi är väldigt glada över att få vara delaktiga i att stärka naturturismen och sportfiskebranschen i Norden. Det här är en framtidsbransch med stor potential och vår utbildning behövs för att möta behovet av kompetent arbetskraft, säger ForshagaAkademins skolchef Per Johansson.

Information om YH Fiske- och Jaktguide

Fiske- och Jaktguide är en tvååriga utbildningen för jakt- och sportfiskenäringen och passar dem som vill arbeta med turism och företagande med inriktning mot antingen jakt eller sportfiske. Under utbildningen läser man kurser som jakt- och sportfisketurism, entreprenörskap, säkerhet och sportfiskemetoder. Dessutom ingår det 23 veckors praktik på t.ex. fiske-och jaktcamper eller i redskapsbutiker.

På ForshagaAkademin, som ligger i vacker omgivning med spännande fiskevatten, som Klarälven och Vänern alldeles intill, går studenter från hela Norden. Förutom bra resurser och den senaste utrustningen har skolan också ett stort nätverk som ger utmärkta förutsättningar för en karriär i jakt- eller sportfiskebranschen.

Nästa kursstart: augusti 2022

För ytterligare information, kontakta Per Johansson på tel:070-379 33 72.

Läs mer om ForshagaAkademin:
www.forshagaakademin.se

Om ForshagaAkademin

ForshagaAkademin är en friskola som startade 1997 och som fick sin nuvarande utformning 2002. Här finns fem gymnasieprogram inom naturbruksprogrammet: Hundsport, Viltvård, Äventyrsturism, Vildmarkskock och Sportfiske. Dessutom finns det en Individanpassad Yrkesutbildning inom ramarna för IM-programmet på gymnasiet och Yrkeshögskole- utbildningen Fiske- och jaktguide. Vi har också kurs- och lägerverksamhet.

ForshagaAkademin utbildar människor som vill jobba inom den naturbaserade upplevelsenäringen. Här finns elever från hela Sverige och våra nordiska grannländer.

Skolans idé har alltid varit att samverka med de branscher, företag och organisationer som är verksamma inom skolans olika utbildningsområden. De olika branscherna har stöttat arbetet med att förverkliga våra utbildningar och de medverkar löpande i skolans yrkesråd. Detta leder till att våra utbildningar ständigt utvecklas och hålls uppdaterade.

____________________________________________
ForshagaAkademin – forshagaakademin.se
Jessica Höwler
Marknadsansvarig
E-mail: jessica.howler@forshagaakademin.se
Tel: 010- 15 16 200
Adress: Industrileden 5B, S-66732 FORSHAGA, SWEDEN

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera