Annons

interfiske-daiwa-p
 i Press/Reklam

Fiskesekretariatet (FishSec) är en ideell organisation som arbetar för ett hållbart fiske på internationell nivå, med särskild fokus på EU och Östersjöregionen. Sekretariatet etablerades 2003 av Naturskyddsföreningen, Världsnaturfonden WWF och Sportfiskarna som idag utgör styrelsen för organisationen.

Fiskesekretariatet arbetar för en hållbar ekosystembaserad förvaltning av fiskbestånd, bl. a. genom att sprida kunskap om fiskbeståndens status och kopplingen till havens ekosystem. En viktig uppgift är att verka för att EUs nya gemensamma fiskeripolitik införs i medlemsländerna. I den pågående regionaliseringen av fiskeförvaltningen i Östersjön har Fiskesekretariatet en viktig roll som koordinatör för miljöorganisationerna i den rådgivande nämnden för Östersjön (BSAC) och i BALTFISH.

Fiskesekretariatet söker nu en kanslichef Din uppgift som kanslichef blir att ansvara för sekretariates verksamhet och budget och, tillsammans med styrelsen, säkra framtida finansiering. Som person är du utåtriktad, organiserad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du har relevant bakgrund och erfarenhet från fiskeförvaltning och marina havsmiljöfrågor samt är väl förtrogen med hur EU:s beslutsprocesser fungerar. Du har också erfarenhet av att leda team eller medarbetare samt administrera projekt. Vi värdesätter att du har eget nätverk inom marint och fiske då arbetet innebär omfattande samverkan med yrkesfiskare, forskare, beslutsfattare och andra intresseorganisationer. Mycket goda färdigheter i engelska, både muntligt och skriftligt, är ett krav. Kunskaper i andra europeiska språk är meriterande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och innebär en hel del resor inom Europa. Fiskesekretariatets kontor är placerat i Gamla Stan i Stockholm och har idag tre anställda. Organisationen tillämpar Arbetsgivaralliansens avtal.

Vi ser fram mot din ansökan med personligt brev och CV senast den 1 december 2015 till fish@naturskyddsforeningen.se. Upplysningar om tjänsterna besvaras av: Ellen Bruno: ellen.bruno@naturskyddsforeningen.se, tel. 076-786 95 12 Jenny Fors: jenny.fors@wwf.se, tel. 070-513 77 64 Markus Lundgren: markus.lundgren@sportfiskarna.se, tel. 08-410 80 627

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera