Annons

 i Mete, Notiser

VM kval i internationellt mete avgjort! Under förra helgen ägde de två sista uttagningstävlingarna, av totalt sex, rum för att få klart nästa år VM lag som ska representera Sverige i nations VM i Frankrike . VM kommer att hållas i en stor kanal utanför staden Bethun i norra Frankrike i september 2024.

De sista två deltävlingar av totalt sex stycken deltävlingar avgjordes i Hajstorp, Göta kanal. Den avgörande metoden var take-apart på 13m efter braxen.

Segrare i kvalet blev Andreas Sandberg från klubben Splash Sensas som vann med den perfekta siffran 5, det vill säga 5 sektionssegrar av fem möjliga (ett resultat av 6 räknas bort). Hatten av för denna suveräna prestation !

Andreas berättar

– Avgörande för helgen vara att mäska mycket regelbundet för att hålla kvar fisken på platsen, missade man detta simmade stimmet obönhörligen vidare och platsen invaderades av småfisk . Jag fiskade med min favoritblandning för braxen i Göta kanal som består av 3000 etang black och 3000 Gros gardons fin black i ungefär samma mängd samt 1/3 lera i form av Terre de riviere . Detta ihop med jokers (en typ av fjädermyggslarv) och mask. Bloodworms eller mask som krokbete.

Övriga kvalificerade för nästa år VM är Tom Östlund (Constellation ); Tommy Lindblom (Svea ); Thomas Söderlund (Constellation och Mikael Tono (Splash Sensas).

Sportfiskeprylar

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera