Annons

 i Eko/Miljö

Vilka matfiskar får grönt, gult eller rött ljus? Det avslöjas den 11 maj när Fiskguiden 2017 presenteras – WWFs nya upplaga av konsumentguiden för fisk och skaldjur som listar våra matfiskar med trafiksignalernas färger. Tonfisken har på senare år blivit en av våra vanligaste matfiskar. Men hur står det egentligen till med tonfisken och kan man äta den med gott samvete? Och hur är det med Östersjötorsken? 

När: Torsdagen den 11 maj kl. 09.30-12.00. Kaffe och smörgås serveras från kl. 9.00. Valfri efterföljande lunch kl. 12-13. 
Var: Eriks Gondolen, Stadsgården 6, Stockholm (T-bana: Slussen)

Frågan om vilka fiskar som fiskas hållbart är en av vår tids stora utmaningar. Antalet miljöcertifierade fisk- och skaldjursarter har glädjande nog ökat under senare år i takt med konsumenternas ökade krav på ett etiskt och hållbart fiske. 

WWFs konsumentguide för fisk och skaldjur har spridits i miljontals exemplar bara i Sverige – och ges nu för första gången ut samtidigt i åtta länder runt Östersjön. Den påverkar allt från konsumenter och dagligvaruhandel till producenter, restauranger och offentlig upphandling.

I år kommer seminariet att sätta särskilt fokus på odling av fisk, skaldjur och andra vattenlevande arter och hur Sverige kan blir bättre på att ta tillvara på de möjligheter som finns inom vattenodlingen. Med inbjudna talare från politiken och från branschen vill vi lyfta vilka utmaningar som finns för ett mer hållbart vattenbruk och vad som krävs från politiken för att de hållbara odlingarna ska kunna växa.

Medverkar på seminariet gör: 
Inger Melander 
, sakkunnig fiske och marknad och ansvarig för fiskguiden på Världsnaturfonden WWF 
Linnéa Engström , Europaparlamentariker och vice ordförande i fiskeutskottet i Europaparlamentet (MP) 
Matilda Olstorpe , VD Vegafish och docent i mikrobiologi 
Johan Ljungquist och Mikael Olenmark Dessales , Gårdsfisk 

VÄLKOMNA! 

Anmälan görs senast den 3 maj till fiskguiden@wwf.se . Ange om du närvarar på lunch och specificera då om du vill ha fisk eller veganskt. Begränsat antal platser, först till kvarn.

För anmälan från media och intervjuförfrågningar kontakta Madeleine van der Veer, Pr & Policy Manager på WWF. madeleine.vanderveer@wwf.se eller 070-2924412

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera