Annons

 i Eko/Miljö, Notiser

Yrkesfiskare stöttar Landsbygdsministerns parti KD! Det stinker om KD:s fiskpengar skriver Karin Pihl i Expressen, trålfiskarna skänkte pengar till KD:s valkampanj.

De senaste dagarna har Peter Kullgren försvarat sin politik mot bland annat Miljöpartiets kritik, kvoterna har halverats säger Kullgren vilket säkert är sant men det borde istället stoppats helt säger både forskare, småskaliga yrkesfiskare och andra politiker.

Verkligheten berättar att redan nu konstateras att det kommer att bli brist på strömming för tex surströmmingsproduktion i år. De småskaliga yrkesfiskarna vittnar om tomma strömmingsnät medans trålarna skördar på för att mätta bland annat norska odlade laxar.

Det är kanske ingen slump att Kristdemokraternas kampanjlåt 2018 som spelades in i Nashville USA finansierades delvis av Astrid Fiske AB som de senaste tre redovisade åren tjänat över en miljard på sitt fiske. Även GG 330 Carmona AB som de tre senaste åren fiskat ihop ett resultat på ca 90 miljoner har varit med och “slantat” låten säger Expressen.

Alla fiskenyheter direkt till din mail? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera