Annons

 i Notiser, Spinn

Abborre över båda drömgränserna för Mattias Thorsander! Det finns öppet vatten på en del ställen och det har varit en bra idé att utnyttja de isfria dagarna, det bevisar inte minst Mattias Thorsander med den här abborren över båda drömgränserna!

– En kall och blöt Februari-dag i Sundet, borrarna var på plats men de visade väldigt lite intresse för våra beten. Vi fiskade oss fram genom vikarna i hopp om varmare vatten och mer huggvillig fisk. Sju timmar har passerat och endast någon enstaka gädda visade sig tillmods för hugg. Jag rotade igenom mina beten och tänkte att jag måste presentera något som är enkelt för dem att ta och ger dem tid att fundera. Beslutet föll på en liten shad-jigg med lite rörelse samt en skalle på 1,8g så att droppet blir långsamt, ett lätt byte helt enkelt.

– Vi gled in i en ny vik som kändes het, vi börja täcka av ytan sakta och som från ingenstans klickade de till i spöt! Av ren relex satte jag mothugget och kände något stadigt i andra änden av linan börja gunga tungt och gå sidledes, jag och Fredrik Renz (Guiden) börjar spekulera i om att de än en gång var en gädda, men de tunga knyckningarna fortsatte. Tillslut ser jag en bred gul-randig sida skymtas under ytan och temperaturen i båten steg ca 20 grader! Efter en bra kamp med lätt utrustning var fisken i hoven och euferin var total! De enda orden jag fick ur mig var ” Åh Helvete” om och om igen. En så stor abborre har jag aldrig skådat i verkligheten och är något jag bara kunnat drömma om!

– Vi tar en snabb mätning och vägning och måtten lyder: 51 cm och 2320 gram. Lyckan var obeskrivlig! En dag jag aldrig kommer glömma och ett minne för livet!

Stort grattis Mattias å super well done! Fler SuperSizefiskar hittar du här!

Alla fiskenyheter direkt till din mail? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera