Annons

 i Notiser, Press/Reklam, Trolling

Vilken fisk! Stefan Håkansson öppnade säsongen efter vandringslax med en absolut drömlax! Hela 23,1 kilo vägde laxen! 

Drömlaxen fångades på en 13 cm vobbler från Karikko, färg 377 i vattnen utanför Tärnö, Blekinge.

Stefan var i full färd med att veva in yttersta paravanspöet, plockade av paravanen och satte spöet i spöhållaren för att dricka en skvätt av det upphällda kaffet. Då högg det. När 375 meter lina var ute mellan Stefan och laxen bestämde han sig för att snabbt ta upp all annan utrustning, vilket tar en stund när man fiskar ensam. Stefan fick köra båten snett mot fisken för att inte linan skulle ta slut på rullen. Till slut efter flertalet hårda rusningar var nu fisken nära båten och krafterna var helt slut, hos fiskaren, inte laxen. Laxen var ursinnnig och rusade flertalet gånger 50-75 meter så fort den fick syn på båten.

– Tankarna kom flera gånger, att jag klarar inte detta.

Kampen fortsätter, nu på djupet. Laxen vägrar låta sig håvas och efter mer än en handfull misslyckade håvningsförsök är Stefan nära på att ge upp men plötsligt går den i håven mitt i allt kaos. Stefan är helt slut, laxen är fortfarande pigg. Fångstmannen orkar inte få ombord laxen.

– Jag försökte men orkade inte, kroppen min skrek av smärta och jag var totalt urlakad. Funderar på om jag bara ska släppa laxen ur håven, men en drömfångst måste få ett foto. Jag kommer på idén att använda mitt vågnät och lyckas få i laxen i det och kan sen lyfta in laxen för att snabbt vägas och ett snabbt foto. Jag får upp laxen som var brutalt fet och cirka 120 cm lång i famnen, och får den framför kameran för något slags bevis. Laxen åker ner i havet igen och simmar iväg lika pigg som innan. Jag är helt förstörd och driver planlöst i två timmar innan jag tar mig samman och åker hem.

– Det är inte den första över 20 kilo, men denna var speciell. Jag fiskar mycket gös och gädda med Karikko men har fått en och annan lax på 13 cm modellen tidigare. Nu lär det blir fler försök.

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Comments
pingbacks / trackbacks

Kommentera