Annons

 i Trolling

I oktober 2016 kommer trollingklubben FK Trollspöt i samverkan med Destination Läckö-Kinnekulle AB bjuda in till ett europamästerskap i insjötrolling med Spikens fiskehamn på Kållandsö som utgångshamn. EM i Insjötrollingfiske efter insjölax och insjööring på innanhavet Vänern kommer vara en spektakulär naturupplevelse och kommer också skapa en mötesplats för fiskeintresserade och besökare.

Mästerskapet spänner över tre dagar och aktuell utgångshamn medför stora friheter vad gäller valet av fiskeplats. Arrangörerna hoppas på deltagare från hela Sverige samt grannländerna Finland, Norge, Danmark och förhoppningsvis några trollingteam från andra delar av Europa. Här ges inte bara chansen till att tävla om en åtråvärd titel och uppleva ett riktigt fint fiske, utan arrangören utlovar trevliga kringarrangemang, fina möjligheter att umgås med likasinnade efter tävling och ett välfyllt prisbord.

Vårens fiske på Vänern har varit bra och det borgar för att höstfisket efter insjölax och insjööring kommer bli bättre än på många år. Trollingfisket på Vänern genererar inte bara upplevelser och rekreation utan är en inkomstkälla inom besöksnäring, redskapshandel och marinrelaterat material med anknytning till Sveriges största insjö. Trollingtävlingar på Vänern är ett bra sätt att visa på vikten av ett fint sportfiske och vilken resurs för besöksnäringen det kan vara, här finns också mycket goda möjligheter att nå ut till internationella turister med ett fiskeintresse.

”Vi är mycket glada över att kunna erbjuda alla fiskeintresserade möjligheten att besöka Kållandsöträffen 21-23 oktober som ett europamästerkap. Tävlingen kommer ha ett stort prisbord med bl.a. en fiskekajak till den som lyckas fånga tävlingens tyngsta fisk. Vi ser fram emot en spännande tävling med massor av team som tävlar om titeln som europamästare i insjötrolling” Tävlingskommittén, FK Trollspöt.

För mer information:
Destination Läckö-Kinnekulle AB, VD Jim Josefsson jim@lackokinnkuelle.se 0510-20096

FK-Trollspöt, Lidköping Niklas Jansson 0709-283552, Bernth Ulfström 073-4202361

Destination Läckö-Kinnekulle AB ägs av kommunerna Götene och Lidköping tillsammans med näringslivet i de båda kommunerna. Destinationsbolaget har i uppdrag att arbeta med destinationsmarknadsföring, affärsutveckling och utveckling av nya och befintliga besöksmål, evenemang, mottagningsservice och tjänsteförsäljning.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera