Annons

 i Eko/Miljö, Notiser

Fiskevattenägarförbundet – föreslår att införa avgift för fria fisket! En intressant och för många kontroversiell fråga kring det fria fisket, nu vill Fiskevattenägarförbundet väcka liv i frågan kring att inför en avgift för sportfiske i de fem stora sjöarna och på kusten. 

Om detta kan man läsa i Fiskevattenägarförbundets egen tidning, här intervjuas förbundets nya chef Tony Forsberg, tidigare chef för Kronolaxfisket i Mörrumsån. Tony Forsberg tycker att frågan är prioriterad, tanken är kort att även sportfiskets utövare ska bidra till fiskevård och tex fisketillsyn lokalt där man fiskar inom det fria fisket.

Undertecknad tycker att tanken är intressant och god utifrån tesen att även vi som idag fritt brukar det fria fisket faktiskt vill vara med och bidra till att bevara och framförallt förbättra fisket i många vatten och områden, till detta kan knytas skarv- och sälproblematiken. Hela frågan är på inget sätt ny och har i olika former utretts i statlig regi förut men aldrig landat i lagstiftningen. Frågorna kring avgiften är dock många, vem som hanterar pengarna, att dessa inte bara “slukas” av administration och inte minst hur de fördelas och till vem och vilka ev. projekt.

Det ska bli intressant att följa Fiskevattenägarförbundets utveckling av ett kommande förslag och med förhoppning om att vårt eget förbund Sportfiskarna involveras.

//Jan O FishEco

Sportfiskeprylar

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Showing 2 comments
pingbacks / trackbacks

Kommentera