Annons

 i Notiser, Press/Reklam

Viktigt och glädjande besked: ForshagaAkademin fortsätter med YH-utbildningen Fiske- och Jaktguide! Nu har Myndigheten för yrkeshögskolan redogjort för vilka utbildnings- anordnare som beviljats platser i den senaste ansökningsomgången. 

Ca 30% av ansökningarna blev beviljade och ForshagaAkademin fick ett glädjande besked om en treårig fortsättning av yrkeshögskole- utbildningen Fiske- och Jaktguide.

– Det känns fantastiskt att vi har fått fortsatt förtroende att bedriva vår Fiske- och Jaktguideutbildning och det speglar regeringens avsikt att stärka naturturismen i Sverige. Det här är en framtidsbransch med stor potential och vår utbildning behövs för att möta behovet av kompetent arbetskraft, säger ForshagaAkademins skolchef Per Johansson.

ForshagaAkademins Fiske- och Jaktguideutbildning startade redan 1998 och har under årens lopp omformats och moderniserats utifrån branschernas krav.

– Ett väldigt positivt besked för hela sportfiskebranschen! Att ForshagaAkademin får fortsätta utbilda sportfiskare även på yrkeshögskolenivå är av absolut nödvändighet. Här får även vuxna rätt utbildning och verktyg för att kunna skapa sig förutsättningarna att komma in i branschen på rätt sätt och med en bred grund. Många av oss som jobbar med sportfiske började våran karriär i Forshaga och även för framtiden kommer skolan fortsatt vara en viktig faktor för sportfisketurismens höga kvalité och utveckling, säger Daniel Nilsson Marketing och Content Specialist på Westin-Fishing.

För ytterligare information, kontakta Per Johansson på tel: 070-379 33 72.

Information om YH Fiske- och Jaktguide och ForshagaAkademin :

Utbildningen är tvåårig och erbjuder två olika yrkesutgångar, en mot sportfiske och en mot jakt. Studenterna läser en del kurser tillsammans t ex företagande, guidning och säkerhet, men väljer sedan om de vill gå sportfiske- eller jaktinriktning.

ForshagaAkademin är en friskola som, förutom Yh-utbildningen Fiske- och jaktguide, bedriver gymnasieutbildningar inom Hundsport, Äventyrsturism, Viltvård och Sportfiske samt en individanpassad yrkesutbildning inom ramarna för IM-programmet.

Läs mer om ForshagaAkademin på: www.forshagaakademin.se

Du vet väl att du kan läsa alla fiskenyheter gratis på appen FishBrain Ladda ner Fishbrain här 

Sportfiskeprylar

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Showing 1 comments
pingbacks / trackbacks

Kommentera