Annons

interfiske-daiwa-p
 i Eko/Miljö, Ettan, Notiser

Fritt fram att tråla strömming och sill innanför 12 sjömil! Sannolikt ett bra tag till! Riksdagsbeslutet om att flytta ut trålgränsen till 12 sjömil för att skydda lekbestånden från industrifisket dröjer.

På direkta frågor från media svarar nu ansvarig minister, Landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg, att frågan trots beslutet ska utredas vidare då man idag inte anser sig ha rätt underlag för beslut. Smått obegripligt, för att inte säga provocerande, men så säger man samtidigt som rapporter om brist på strömming och sill kommer dagligen. Regeringen har istället för att verkställa beslutet om 12 sjömil uppdragit åt HaV att utreda frågan vidare och rapportera senast den sista mars 2022.

Att genomföra beslutet om att flytta ut trålgränsen är inte svårt, speciellt inte när det redan finns ett riksdagsbeslut, det kan göras nu och som en av många kommande regleringar för att skydda bestånden. Istället har regeringen valt att ducka rejält och med det faktiskt visat att frågan inte alls är prioriterad.

Det skulle inte alls förvåna om förhalningen av frågan fortsätter under lång tid, något står inte rätt till här… Läs mer i ämnet här.

//Jan O FishEco

 

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Comments
pingbacks / trackbacks

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!