Annons

 i Eko/Miljö, Notiser

Gäddfabrikerna levererar gäddor! Mitt i allt elände kring våra fiskbestånd finns det ändå vissa ljuspunkter!

Gäddbeståndet i Östersjön är ansatt av allt från säl och skarv till allt färre lekplatser, listan på elände kan göras lång. Men, data som ännu inte har publicerats visar att de våtmarker som restaurerats längs kusten ger fina resultat, de vi kallar gäddfabriker. Det säger forskare från Linnéuniversitetet till SVT, se och här mer här!

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Comments
 • Fredrik Radsby

  Som sagt.. KALMARSUND har haft sitt fiskeförbud under lek i snart 20 år..
  1st gäddfabrik i över 10.. Sen brölar o lipar dagens sportisar över att de utökas? Samt kallar det ett paradis o valfärdar, guidar och bolag använder det i sin marknadsföring så vi ska konsumera ännu mer?. Fisken bästa i åtanke vid lek eller en trofé o instabild för egot o konsumtion?

  Ja valet är inte svårt för en del av oss som bor här och fiskat hela livet.. Skydda fisken och hjälp den ännu mer så vi kan åtnjuta ett bättre fiske över tid.. För tro mig.. Förbudet har haft en enormt positiva inslag i detta hårt ansatta kalmarsund. HAR totalt utrotat legalt nätfiske och spöfisket under lek i 20 år.. Om de icke tjyvfiskas men de gör det oavsett förbud eller inte..

  Att säga att de inte medfört de vi ser idag är ju bara korkat.. Sen måste man återställa de naturliga lekplatserna som kommunen inte gjort nåt med på 30-40 år.. För de gör inte ett fiskeförbud eller naturen.. Behöver vår hjälp.

  De vi lokalt har sett är att de legala nätfisket är på stark frammarsch pga av exponeringen i social media o press så de är bedrövligt att behöva se det komma TILLBAKA I STOR UTSTRÄCKNING.. HEMSKA O ENORMT IRRITERANDE ÄR att man så givmilt delar med sig var man är både med kartor o foton så de som att stjäla godis från ett barn för dem med den lokala o lagliga nätfiske rättigheterna att skörda. Samt tjyvfiskarna skrattat för kilopriset på abborre är som att tälja guld..

  Som sagt.. Kanske får nån att tänka om.. 1 mindre instakåt sportis är ett steg för både fisken o mänskligheten😉

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!