Annons

 i Eko/Miljö, Notiser

Galna fiskar i Svenska Specimentävlingen! Tävlingsgeneralen Svante Otter summerar första tiden i årets upplaga av Sveriges svåraste tävling, det är absolut fantastiska fiskar anmälda!

– Hejsan allesammans! Dax för årets första lilla rapport från första månaderna av 2022 års Svenska Specimentävling. Årets tävling har startat på ett bländande sätt med 18st kämpande lag och ca 150st deltagare anmälda hittills, har det skrapats ihop hela 143 st anmälda fiskar.

Många av dessa fiskar är riktigt fina , eller vad sägs om Abborre på 2380gr, Färna på 3320gr, Braxen på 7330gr, Gädda på 15140gr, hela 5 gäddor över 14 kg är fångade i tävling hittills i år vilket är grymt, toppen på Id är 3490 gr vilket även det är en grym fisk, sen har vi mört på fina 1120 gr, ja listan kan göras riktigt lång med toppfiskar, men ni får kika in på hemsidan och kolla alla fina fiskar och bilder. https://www.specimensvenskan.se/?result

Privat

I den individuella tävlingen så leder för tillfället Mörtley Crue före Team Mött och C4 Specimen, i den individuella tävlingen leder Jonas Carlsson före Anders Lilja och Alexander Björk , för fullständiga resultatlistor och ställning får ni surfa in på hemsidan. Vill passa på att säga att det även i år är riktigt kul och spännande att få leda denna grymma tävling där många av dom största exemplaren av olika arter som fångas i Sverige återfinns.
Året har startat bra utan några större problem. Vill passa på att påpeka att kravet på Att behandla fiskarna på allra bästa sätt har ökat än med denna säsongen och iår har jag infört krav på avkrokningsmatta vid fotografering av fiskar liggandes på mark oavsett om fisken är död eller inte, vi kan och ska verkligen ta hand om våra fiskar på allra bästa sätt så dom kan skapa glädje och få växa till sig och fångas som ännu större exemplar , så snälla slarva inte med matta under fisken när ni hanterar den och tar bilder på den. Denna regel kommer följas stenhårt.
Annars vill jag säga att alla har skött sig väldigt bra och bara några små problem har uppstått och ett fåtal fiskar har underkänts pga att man missat mattan under fisken , dock har ingen lagt fisken direkt på marken och det ska ni ha en eloge för. Inom en snart framtid så kommer det även komma lite nyheter men dessa återkommer jag med när det är helt spikat så det får bli en lite cliffhanger. Fortsätt nu att sköta om fiskarna och knip flera grymma fiskar så ses vi säkert vid vattnet under året i jakt på dom riktigt stora . Läs mer här!
Skitfiske på er alla. Mvh Svante Otter

 

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Comments
pingbacks / trackbacks

Kommentera