Annons

 i Eko/Miljö, Notiser

Här får man 10 000 kr när man rapporterar tjuvfiske! Tjuvfiske och överfiske är begrepp vi just nu brottas med, hela Östersjöproblematiken och den sorgliga utvecklingen i Västerhavet är rejält uppmärksammad. 

I andra länder tar man fisken och fisket på större allvar. Nyligen greps en person i Portland USA efter att blivit anmäld av en annan person för att olovligt fångat stör. Lokala jak- och fiskemyndigheten satte helt enkelt span på båten och kunde konstatera att fem mycket värdefulla störar hade fångats och hölls tjudrade för att kunna säljas vidare senare. Stören är mycket eftertraktad för sin rom och lever idag en mycket tynande tillvaro globalt.

Oregon Department of Fish and Wildlife belönade tipsarna genom det program dom startat där tips som leder till gripande kan ge upp till 10 000 kr i belöning! Hela historien finns att läsa på Field & Stream!

Kanske ska Sverige också starta ett liknande system… eller kanske helt enkelt förbjuda det lagliga överfiske som idag sker på olika arter, eller i alla fall kontrollera industritrålarnas fångster… men det känns just nu osannolikt!

//FishEco

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Showing 1 comments
  • Eric

    Vill ha lite info.
    Detta sk “industrifiske” är det vad jag tror INTE “matfisk” utan man gör fiskmjöl av “industrifisken” för att t ex mata fiskodlingar (lax?) och andra djur med detta?
    Låter i min värld som ett oerhört ineffektivt användande av en värdefull naturresurs?
    Kan någon upplysa mig?

Kommentera