Annons

 i Eko/Miljö, Notiser

Inget händer kring strömmingens situation! Vad krävs för att myndigheterna och regering ska ta hotet mot sill och strömming på allvar? Det går alldeles för sakta och är alldeles för lite!

Det är slutsatsen man kan dra när det varje vecka under flera år rapporteras från kustfiskare att strömmingen på riktigt håller på att ta slut! Kvoterna är fortfarande åt skogen för höga, mycket pga EU:s oförmåga att beställa underlag med relevant fakta för beståndsuppskattning och konsekvent ovilja att lyssna på forskningen. Det storskaliga industrifisket går helt enkelt före fisken.

Förslaget att flytta ut trålgränserna är nu ett urvattnat beslut som förminskats till ett “forskningsprojekt” som ska utvärderas löpande men som det ser ut nu får vi vänta tills tidigast 2027 innan något, kanske, händer. Så illa är det! Först 2027 kommer förslag från HaV på skarpa åtgärder och återigen, bara kanske… Situationen uppmärksammas ännu en gång av SVT!

– Man är så luttrad så man tror inte så mycket på det där. Det är fina ord som många gånger inte blir verklighet, säger Carl-Åke Wallin som är fiskare och ordförande för Kustfiskarna Bottenhavet till SVT.

//Jan O FishEco
Du vet väl att du kan läsa alla fiskenyheter gratis på appen FishBrain Ladda ner Fishbrain här 

Sportfiskeprylar

 

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Comments
  • gunnar westin

    p å 80-talet köpte vi havsöring lax torsk sik och strömming av en lokal småfiskare nu finnns det ingenting !!!

Kommentera