Annons

 i Notiser, Press/Reklam

I månadsskiftet maj/juni öppnar Jaktias nya butik i Malung. Det blir en närmare 500 kvadratmeter stor välsorterad butik med ett stort brett friluftsutbud. Förhoppning är att attrahera både jakt- och fiskeintresserade i närområdet och turisterna i Sälenfjällen.

– Jaktia Malung kommer att täcka en viktig del av den svenska jakt- och fiskekartan där det i dagsläget inte finns någon komplett leverantör av jakt- och fiskeutrustning, säger Lars Martinsson, VD på Jaktia.

Den nya Jaktiabutiken kommer att husera i de lokaler där sportfiske- och friluftsdistributören Normark tidigare bedrev verksamhet. Butiken är på totalt 480 kvadratmeter varav en femtedel upptas av vapenavdelningen. Butiksansvarige Jesper Norell och hans medarbetare jobbar för fullt för att få butiksinredning, produkter och kassasystem på plats innan öppning.

Jakt, fiske och stort fokus på friluftsliv

– Vi kommer att ha ett komplett utbud av produkter för jakt, fiske och hund. Dessutom kommer vi också att ha ett något bredare friluftsutbud än många av de andra Jaktiabutikerna med produkter för vandring och annat säsongsbetonat säger Jesper Norell.

Jaktia Malung har ett strategiskt bra läge utmed vägen till Sälen. Jesper Norell tror och hoppas på att butiken ska locka till sig friluftsentusiaster, både de som vandrar i närområdet och de som turistar i Sälen.

– Tanken är att på sikt få till stånd samarbeten med aktörer i Sälenfjällen, berättar Jesper.

Naturlig samlingspunkt för jägare

Nu är dock all fokus på butiken i Malung, som har en stor potential eftersom det inte finns någon jaktbutik med motsvarande utbud i närområdet.

– Min förhoppning är att butiken blir en naturlig samlingspunkt för jägarna i Malung med omnejd.

Butikspersonalen består av en handfull hel- och deltidsanställda varav två som tidigare jobbade på Normark innan företaget la ned sin verksamhet i Malung.

– Det känns extra kul att kunna återanställa dessa personer och samtidigt inspirerande att fortsätta jobba med jakt och fiske i dessa fina lokaler, för att ge något tillbaka till bygden, säger Jesper Norell.

Rikstäckande butikskedja

Jaktia är en franchisekedja med 35 butiker från Sjöbo i söder till Kiruna i norr. Jaktia har även butiker i Norge och Danmark. I alla butiker säljs utvalda produkter från ledande varumärken. Allt från vapen, optik och ammunition till teknikprylar och hundprodukter, kläder och skor, knivar och friluftskök – och allt annat som bidrar till bästa tänkbara natur- och jaktupplevelser tillsammans med familj och vänner.

För mer information kontakta:

Lars Martinsson, VD på Jaktia
lars.martinsson@jaktia.se
0705-84 90 07

Jesper Norelll, butiksansvarig för Jaktia Malung
jesper.norell@jaktia.se

0734­–20 39 79

Sportfiskeprylar

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar
Showing 1 comments
pingbacks / trackbacks
  • […] har under drygt ett och ett halvt år som butiken funnits inte utvecklats som ägarna önskat. Sista dagen blir runt nyårsskiftet och för dom som vill göra ett klipp inför Jul så sker nu […]

Kommentera